donem impuls a l'emprenedor!

En marxa el darrer curs de formació ocupacional d’enguany al Molí Fariner, “Neteja de superficies i mobiliari en edificis i locals”

28/04/2021 13:09

Una quinzena de persones en situació d’atur han iniciat aquest dimarts el curs CP “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals”, darrer dels cinc cursos de Formació Ocupacional impartits enguany al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. Els cursos són subvencionats pel SOC en el marc de la convocatòria d'accions de formació d'oferta per a l'any 20120 (FOAP 2020) adreçades prioritàriament a treballadors/res desocupats/ades.

El Centre de Promoció Econòmica ha iniciat el darrer curs de Formació Ocupacional CP “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals” per a persones a l'atur que es durà a terme de dilluns a divendres de 15 h a 19.30 h en sessions presencials de dilluns a dijous al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner,  i els divendres en  modalitat  telemàtica fins al mes de juliol.

El curs certificat de professionalitat  “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals” té una durada de 270 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 40 hores.

El principal objectiu d’aquest curs és formar a l’alumne en les tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, facilitant d’aquesta manera la seva reincorporació al mercat laboral. Durant la formació els participants coneixeran les tècniques, els estris, productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal•lacions a treballar, sota la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut.

Aquesta formació permetrà a l’alumne desenvolupar aquesta nova activitat professional en el sector de la neteja i higienització de tota classe d'edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal•lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà. Les principals sortides professionals a les que opten amb aquesta formació son de personal de neteja o netejador, en general, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejador/a de vidres, expert/a en neteja d'immobles, vidrier/a d'edificis i netejador/a de finestres.

Programa de Formaciód'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP 2020)

El programa de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) té com a finalitat oferir a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l'àmbit territorial català. 

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica ha aconseguit una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat en el marc de la convocatòria d'accions de formació d'oferta adreçades prioritàriament a treballadors/res desocupats/ades per a l'any 2020-21 (FOAP 2020) per poder impartir en aquesta convocatòria cinc dels sis cursos sol·licitats de Formació Ocupacional, subvencionats pel mateix SOC i pel Fons Social Europeu. Malgrat que la convocatòria de cursos correspon a l'any 2020, les accions formatives s’estan portant a terme durant  l'any 2021.

Certificat de professionalitat "Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials", Certificat de professionalitat "Activitats auxiliars de Magatzem",Certificat de professionalitat “Activitats auxiliars de comerç”, Certificat de professionalitat "Confecció i publicació de pàgines web" i Certificat de professionalitat "Neteja de superficies i mobiliari en edificis i locals" , "Alfabetització i informàtica" i "Creació i gestió de la marca personal i xarxes socials en la cerca d’ocupació".

Els cursos de formació ocupacional estan adreçats prioritàriament a les persones que es troben en situació de desocupació, busquen feina i tenen interès a millorar o aprendre una nova ocupació. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per a l’alumne.

Més informació: 

www.moliempresa.cat

 

Veure totes les notícies