donem impuls a l'emprenedor!

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor/a de Martorell se situa entre els 10 primers al “Termòmetre PAE” de la demarcació de Barcelona

05/05/2021 11:39

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de l’Ajuntament de Martorell ubicat al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner se situa a la desena posició del rànquing d’altes dels 44 punts PAE de la província, tal com reflecteix el termòmetre PAE del primer trimestre de 2021 que elabora la Diputació de Barcelona. Entre l’1 de gener i el 31 de març, el punt PAE de l’Ajuntament de Martorell ha donat d’alta un total d’onze empreses; nou autònoms/es i dues societats limitades.

El “Termòmetre PAE” es tracta d’una eina elaborada pel Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona per informar de les principals dades d’activitat dels punts PAE i també de promoure la tramitació, gratuïta i telemàtica, de constitució d’empreses a través dels punts PAE dels ens locals de la demarcació de Barcelona.

Aquesta eina consisteix a presentar un rànquing d’altes de l’any en curs i un rànquing d’altes acumulades des de la creació de cada punt PAE. També s’informa, mitjançant un parell de gràfics del nombre d’altes amb relació a la tipologia de punts PAE (si es tracta d’una entitat pública o privada) i de l’evolució anual d’altes realitzades des dels ens locals per al darrer any.

182 altes a Martorell des de l’inici del servei

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell des que va esdevenir Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) al mes de maig de 2014, ha tramitat un total de 182 altes a través d’aquest servei, 154 altes d’empresaris individuals i 28 altes d’activitat com a Societats de Responsabilitat Limitada (SL).


Els Punts d’Atenció a l’Emprenedor (PAE)

El punt PAE té com a objectiu facilitar les persones emprenedores la constitució de noves empreses, així com el cessament de l’activitat d’autònoms/es i societats limitades. El recurs és àgil, eficient i gratuït. De fet, mitjançant el PAE, la constitució i legalització de noves empreses és molt més ràpida en comparació amb els procediments habituals: en menys de tres dies es pot tenir una societat constituïda, registrada i amb el NIF definitiu. A la província de Barcelona hi ha quaranta-quatre municipis que l’ofereixen.

Aquests punts PAE tenen una doble missió. Per una part, presten serveis d’informació i assessorament als emprenedors en la definició de les seves iniciatives empresarials i durant els primers anys d’activitat de l’empresa; i per l’altra, permeten iniciar el tràmit administratiu de constitució de l’empresa a través del Documento Únic Electrònic (DUE). Els PAE s’encarreguen de facilitar la creació de noves empreses, l’arrencada efectiva de la seva activitat i el seu desenvolupament a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial.
Els punts PAE es creen a partir de la Llei de Suport als Emprenedors i la seva Internacionalització per agilitar al màxim els tràmits de constitució de noves empreses a través dels processos telemàtics que possibilita  el document únic electrònic del sistema de suport del Centro de Información y Red de Creación de Empresas (CIRCE). En aquest sentit, quan un emprenedor opta por iniciar els tràmits de creació d’una empresa des d’un PAE, implícitament està utilitzant el sistema CIRCE. 

La tramitació telemàtica ofereix major agilitat a l’hora de crear una empresa que la tramitació presencial. A més a més, requereix menys desplaçaments als diferents organismes. La tramitació telemàtica implica els diferents organismes competents en la creació d’una empresa, permetent la comunicació entre ells i accelerant la creació de la mateixa.

Noves tramitacions al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner

Els emprenedors que hi estiguin interessats poden legalitzar la seva activitat de forma pràcticament immediata, gratuïta i amb un únic desplaçament al Centre de Promoció Econòmica, al Molí Empresa, que acull la prestació d’aquest servei.

Per accedir i ser assessorat cal sol·licitar cita prèvia trucant al tel. 93 775 31 01 o a través del  correu electrònic amillan@martorell.cat (Ana Millán, tècnica empresa i suport a l’emprenedoria)

 

Enlaç relacionat

Termòmetre Punts Atenció A l'Emprenedor (PAE)

Veure totes les notícies