donem impuls a l'emprenedor!

L’Escola d’Aprenents de SEAT escalfa motors per al nou curs 2021-22

06/05/2021 10:31

L’Escola d’Aprenents de SEAT escalfa motors per al curs 2021-22. El centre d’FP Dual manté obert fins al 31 de maig el període d’inscripcions per al nou curs, en el qual 74 joves talents podran iniciar els seus estudis en un dels seus quatre cicles superiors. Aquesta formació busca capacitar els estudiants per a la seva incorporació al món laboral i convertir-los en motor de transformació del sector automobilístic.

Tots els alumnes que acaben aquests estudis s’incorporen a treballar a SEAT amb un contracte indefinit, el que ha convertit a l’Escola en bressol de l’ocupabilitat per a joves i una sòlida pedrera de la companyia.

El centre imparteix estudis de cicle superior sota el model alemany de Formació Dual, un sistema que redueix la distància entre el que s’ensenya a les aules i la realitat pràctica que necessiten les empreses. Aquesta formació s’ha anat adaptant any rere any per incorporar el desenvolupament de capacitats vinculades a la digitalització i les noves tecnologies.

Els estudiants realitzen gairebé 5.000 hores d’aprenentatge, el doble de la mitjana dels altres cicles formatius a l’Estat, entre teoria i pràctica. L’aprenentatge pràctic el duen a terme des del primer dia, amb remuneració econòmica, tant en els tallers ubicats a les aules com en els tres centres productius de SEAT a Martorell, Barcelona i el Prat.

Les inscripcions per al pròxim curs ja són obertes per als seus quatre cicles d’FP Dual de grau superior: Automatització i Robòtica Industrial, Mecatrònica Industrial, Programació de la Producció en Fabricació Mecànica, i Automoció. A les 74 places disponibles poden optar joves entre 18 i 21 anys.

A l’igual que en la passada edició, i a causa de la situació generada per la pandèmia, el procés de selecció de les candidatures es desenvoluparà amb l’avaluació de competències a través de videoconferència. També serà en format virtual la jornada de portes obertes del nou curs, que tindrà lloc el proper dimecres, 12 de maig. Els candidats visitaran les instal·lacions i coneixeran què poden esperar d’aquests estudis en un vídeo informatiu, i posteriorment professors de l’escola, així com exalumnes, alumnes i professionals de SEAT respondran de forma digital a les seves preguntes.

L’Escola d’Aprenents de SEAT vol donar resposta als grans reptes que les noves generacions trobaran en l’entorn laboral i capacitar-les per al futur. Per això, aposta per les noves metodologies en educació, per adaptar-se a la digitalització de l’entorn laboral futur i a la transformació cap al cotxe elèctric.

En aquest sentit, l’escola va estrenar l’any passat un taller de Smart Factory, que simula una fàbrica intel·ligent interconnectada. S’hi pot experimentar el funcionament de la Indústria 4.0 i aprendre com la connectivitat, la comunicació entre diferents tecnologies, els robots i les dades ajuden a millorar tots els processos. Un altre exemple d’innovació en els programes de l’escola és el sistema CodeLearn, que ensenya als alumnes de forma natural i gamificada diferents llenguatges de programació.

L’Escola d’Aprenents de SEAT es va fundar l’any 1957, ha format més de 2.800 alumnes i actualment cursen els seus estudis allà 167 persones. A més, SEAT impulsa des de fa anys diversos programes de formació per al creixement professional dels seus més de 15.000 treballadors, amb l’objectiu de preparar-los per als reptes de futur. El 2020, SEAT va invertir 27,5 milions d’euros en formació.

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies