donem impuls a l'emprenedor!

En marxa les accions del “Recicla’t +45”, programa d’orientació i inserció laboral per a majors de 45 anys de Martorell

10/05/2021 08:13

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell impulsa novament des de gener i per sisena edició consecutiva el projecte “Recicla’t +45”, d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. Durant 9 mesos es realitzaran diferents accions formatives i d’orientació adreçades als diferents perfils de participants del programa.

Aquest innovador programa impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris, s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur, preferentment del barri de La Vila, inscrites al servei Local d’Ocupació de Martorell i que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat.

Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, el projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les diferents fases: orientació, formació i intermediació laboral. Es dona suport en la definició del projecte professional, treballant les competències transversals i aspectes motivacionals de cada participant mitjançant accions individuals i grupals on es treballarà les eines i canals de recerca de feina, proporcionant recursos per fer front a les diferents metodologies de processos de selecció, coneixement del mercat laboral, espais de networking amb empreses, etc. A més, les persones participants del programa, tindran l’oportunitat de rebre formació TIC.

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell desenvolupa des de fa temps programes per donar suport als diferents col·lectius d’ usuaris del servei, en aquest cas incidint en els majors de 45 anys, dissenyant el seu itinerari d’inserció laboral i millorant les seves competències tècniques i transversals a través d’accions formatives i d’orientació gràcies al pla d’ocupació atorgat a l’Ajuntament de Martorell que facilita també la contractació d’un dinamitzador Tic i un  Tècnic orientador per donar suport aquest projecte en el marc del Projecte Treball als Barris impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

6ª edició  “Recicla’t +45”

El programa iniciat el passat mes de gener i durant 9 mesos fins Al mes d’octubre 2021, preveu realitzar un itinerari de diferents accions: Tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina amb píndoles informàtiques i l’apropament al teixit empresarial del municipi.

Actualment hi participen un total de 20 usuaris/ies (13 homes i 7 dones) que están sent atesos en diferents àmbits d’orientació o formació segons les seves necessitats. Dins el programa “Recicla’t +45” els participants treballen per a millorar les seves competències professionals, transversals, les competències TIC, rebran orientació laboral i formativa i aprendran a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina. 

En aquesta nova edició del “Recicla’t +45” s’han programat una sèrie de píndoles formatives en l’àmbit de la informática per la millora de les competècies TIC dels participants. Entre les accions formatives que s’han dut a terme, s’han treballat les competències tècniques a través de tallers d’alfabetització digital, tràmits per internet, ofimàtica bàsica, eines 2.0 i xarxes socials:

• Itinerari de recerca de feina (canals de recerca, eines de recerca, entrevista de feina...).
• Tutories individuals
• Accions formatives realitzades (abril-maig 2021):

  • Curs “Excel Inicial”: del 06/04 al 05/05 (10 sessions d’1’5 hores de durada)
  • Curs “Alfabetització informàtica”: del 06/04 al 05/05 (10 sessions d’1’5 hores de durada)
  • Curs “Eines i tècniques de video-entrevista”: 15/04 al 13/05 ( 5 sessions d’1’5 hores de durada)
  • Curs “Realització de CV amb canva”: del 08/04 al 29/04 (4 sessions d’1’5 hores de durada)
  • Curs “Eines de Google”: del 06/05 al 10/06 (10 sessions 1’5 hores de durada).

• Accions formatives previstes (maig - octubre 2021)

Està previst anar reeditant els cursos realitzats fins ara, permetent la participació de nous usuaris i usuàries interessats en millorar les seves competències digitals.

Cal destacar que sis de les persones participants al programa han aconseguit reinserció laboral durant aquests primers tres mesos.
 

Inscripcions
Per participar del programa és necessari contactar amb el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n  • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01)
 

Més informació

Recicla't +45

 

Veure totes les notícies