donem impuls a l'emprenedor!

El Procicat amplia l’horari de la restauració i les reunions socials

24/05/2021 10:13

Bars i restaurants podran allargar una hora l’horari nocturn, fins a la mitjanit. La mesura havia estat aprovada i anunciada pel Procicat, que volia que entrés en vigor dilluns que ve. Una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) favorable al sector de la restauració l’ha avançada quatre dies. El TSJC, d’altra banda, també permet a bars i restaurants una ampliació de l’aforament als interiors que el Procicat no havia previst, del 30% al 50%.

A partir de dilluns, d’altra banda, bars i restaurants podran obrir més d’hora, a partir de les 6 del matí, com el Procicat ja va avançar la setmana passada. I a les taules hi podran seure fins a 6 persones no convivents, com ha anunciat aquest dijous. Tant a les terrasses, on cal mantenir els dos metres de distància, com als interiors.

La totalitat de les noves mesures les han anunciat aquest migdia els consellers en funcions de Salut, Alba Vergés, i d’Interior, Miquel Sàmper, en la que ha estat la seva última roda de premsa després de la reunió del Procicat.

L’altra gran canvi introduït pel Procicat en l’avenç de la desescalada és l’ampliació de les reunions socials, que podran ser de fins a 10 persones. Aquesta mesura, de tota manera, com que afecta drets fonamentals, haurà de ser validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 7 de maig es va mostrar a favor de mantenir la restricció vigent encara, de sis persones màxim, sense límit de bombolles.

Aquest nou aixecament de restriccions per combatre la pandèmia coincidirà amb l’ampliació de l’aforament de teatres i cinemes, del 50% al 70%; i dels comerços, del 30% al 50%, anunciada també la setmana passada.

Entre les primeres mesures aprovades pel Procicat després de la caiguda de l’estat d’alarma, que entren en vigor aquest dilluns que ve, també hi ha el manteniment del límit del 50% de l’aforament en l’esport i els espais de culte, però amb l’ampliació del nombre màxim de persones: fins a 1.000 en interiors, i fins a 3.000 en exteriors o en interiors amb ventilació reforçada. Es manté, ara per ara, l’obligatorietat de portar mascareta i el tancament de l’oci nocturn.

 

RESOLUCIÓ SLT/1587/2021, de 21 de maig

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies