donem impuls a l'emprenedor!

Les cooperatives escolars CUEME de l’escola José Echegaray i El Pontarró clouen el projecte lliurant part dels seus beneficis a entitats socials

03/06/2021 13:22

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha acollit enguany de manera telemàtica l’acte de cloenda del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME) 2020-21. Els 61 alumnes de 5è de primària de les dues escoles de Martorell han participat aquest matí en l’acte de cloenda del CUEME i han lliurat a entitats socials part dels beneficis de la venda dels seus productes al mercat.

El projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona i, a Martorell, gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. L’objectiu és fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria, a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola.

Els alumnes de 5è de Primària l’Escola José Echegaray i El Pontarró han treballat durant el curs els diferents passos per crear una cooperativa: constitució (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

L’acte telemàtic realitzat aquest matí com a cloenda d’aquest curs ha comptat amb la intervenció inicial del sr. Alfredo Vega, president de l’Àrea d’educació, esports i joventut de la Diputació de Barcelona que ha mostrat el seu agraïment a tota la comunitat educativa per impulsar i fer possible un curs més aquest projecte malgrat la situació i les dificultats que hem patit amb la Covid19. El sr. Vega també ha puntualitzat que enguany fa 10 anys que es va iniciar aquest projecte emprenedor del qual l’Ajuntament de Martorell en forma part des del curs 2013-2014 amb l’escola José Echegaray com a pionera.

Posteriorment els alumnes han gaudit d’una dinàmica emprenedora, “El trencaclosques d’emprendre” a càrrec  de la formadora i entrenedora d’emprenedors la sra. Maria Batet que ha fet reflexionar als cooperativistes sobre els conceptes i valors que han motivat el seu treball cooperatiu durant tot el curs i com amb el treball en equip s’aconsegueixen grans resultats.

Aportacions a entitats socials

L’acte ha comptat també amb l’assistència de diferents entitats socials a les quals les 4 cooperatives han lliurat o lliuraran part dels beneficis obtinguts en la venda dels seus productes.

La cooperativa de l’escola El Pontarró, “La cooperativa Màgica” ha decidit lliurar part dels beneficis aconseguits el dia del mercat realitzat el passat 23 d’abril “Diada de Sant Jordi” a la mateixa escola, en concret 100 €, a l’entitat “Martogats”, Organització sense ànim de lucre (ONG) Control de les colònies de gats ferals de Martorell CER, representada a l’acte per Ferran Pino.

Les cooperatives de l’escola José Echegaray degut a diferents confinaments Covid han vist posposat la venda dels seus productes al mercat. Finalment la venda es realitzarà per a les famílies aquest divendres 4 de juny de 2021 a les 12.30h amb totes les mesures de seguretat Covid19. Com a novetat els productes es poden veure i reservar a través del web vendescueme.myshopify.com , plataforma creada amb el suport de les famílies per facilitar la venda dels productes.

Les cooperatives de l’escola José Echegaray “Les Manetes del Echegaray” i “TMW (The Magic Wonkers)” lliuraran part dels seus beneficis que obtindran aquest divendres en la venda dels seus productes a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu / Obra Social Infància, Diana Nin ha assistit a l’acte com a representant d’aquesta entitat molt vinculada a l’escola.
Finalment la cooperativa “Artkids” lliurarà els beneficis a ASSOTEA, Associació de famílies de persones amb autisme del Baix Llobregat Nord, representada a l’acte per Cristina Murillo.

La sra. Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Martorell, la sra. Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut, i la sra. Raquel Sans, regidora de Joventut han assistit a l’acte per donar suport i felicitar als cooperativistes i a les seves escoles per la feina realitzada durant el curs.

Gràcies a aquest projecte els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació.

 

Veure totes les notícies