donem impuls a l'emprenedor!

Els joves AGENTS TIC preparats per donar suport digital a la ciutadania i al comerç de Martorell

04/08/2021 13:12

Els 12 joves martorellencs participants del programa MARTORELL DIGITAL HELP han finalitzat la formació "Forma’t i Transforma” que els capacita per donar suport en competències digitals a la ciutadania i el comerç de Martorell.

La formació de 50 h de durada ha estat impartida durant aquest juliol a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner a càrrec de la Fundació Pere Tarrés. El programa formatiu s’ha estructurat en  tres mòduls en els quals s’han treballat les habilitats socials i comunicatives (15 hores), la capacitació TIC (30 hores) i un darrer mòdul de l’aplicació Apropteu de la Diputació de Barcelona de foment pel comerç (cinc hores).  Durant aquest darrer mòdul de foment del comerç, els 12 alumnes han visitat diferents comerços del municipi on han posat en pràctica els coneixements assolits durant la seva formació.

El passat 20 de juliol els alumnes van rebre la visita a l’aula de la Sra. Eva Maria Menor, diputada presidenta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, coincidint amb una reunió institucional amb l’alcalde de l’Ajuntament de Martorell el Sr. Xavier Fonollosa i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme la Sra. Rosa Cadenas, on va conèixer el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i els projectes de desenvolupament econòmic del municipi.

Un cop finalitzada la formació d’aquests joves s’ha realitzat una selecció de 8 dels 12 participants, els quals començaran a treballar a partir del pròxim mes setembre com a Agents TIC dins un pla d’ocupació municipal finançat per la Diputació de Barcelona.  Aquest dimecres els 8 joves seleccionats com Agents TIC han realitzat  la formació en Riscos laborals a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica per iniciar la seva contractació a mitja jornada  de l’1 de setembre al 31 de desembre del 2021.

Durant el període de contractació dels joves la Fundació Pere Tarrés farà un seguiment pedagògic i de tutorització de 32 hores via zoom  de la seva tasca de suport digital als usuaris.

MARTORELL DIGITAL HELP, suport digital a ciutadania i petit comerç

El programa “Martorell Digital Help” ha estat ideat davant la situació generada amb la pandèmia de la COVID-19, que ha fet aflorar les necessitats urgents de capacitar digitalment, tant a la ciutadania com al petit comerç. Vol respondre també a un doble problema econòmic i social, d’una banda el dels joves en risc d’exclusió laboral que ni estudien ni treballen, i de l’altra el de la dificultat de les empreses per cobrir llocs de feina en el sector TIC.

Els joves ajudaran a millorar les competències digitals de la ciutadania i de la petita i mitjana empresa, per tal que ningú es quedi enrere en aquesta digitalització de “xoc” que ha provocat la pandèmia. El programa vol incidir en l'atur juvenil i alhora aflorar aquest talent jove que és capaç d'implicar-se en la societat i aportar els seus coneixements per millorar el seu benestar donant suport a la seva comunitat.

Els Agents TIC inicien la seva tasca de suport digital a partir del mes de setembre, les persones o comerços interessats a rebre assessorament en noves tecnologies poden reservar la seva cita a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner al tel. 93 775 31 01.

 

Veure totes les notícies