donem impuls a l'emprenedor!

El Centre de Promoció Econòmica realitza 790 insercions, forma a 274 persones i assessora a casi 800 usuaris emprenedors i empreses al 2021

01/02/2022 14:13

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell tanca l’any 2021 amb unes dades molt positives en creació d’activitat econòmica i generació d’ocupació. Des del servei es treballa amb l’objectiu de millorar la ocupabilitat de les persones, mitjançant programes formatius, plans d’ocupació, borsa de treball i acompanyant a les persones emprenedores en la creació del seu negoci, i alhora consolidant i ajudant a créixer a les empreses del territori.

Durant aquest 2021 s’han realitzat des dels diferents serveis del centre accions adreçades tant a persones en situació d’atur per aconseguir la seva inserció laboral com accions adreçades a persones emprenedores i empreses ajudant en la creació i consolidació de les empreses i fomentant el teixit empresarial del territori.
Un cop més, ha sigut un any que s’ha vist afectat per la COVID -19, encara ara, molts sectors continuen en període de recuperació després d’aquesta crisi post pandèmia. Tot i així, el Molí Empresa ha continuat un any més exercint la seva labor de servir i prestar atenció a la ciutadania, ha prestat ajuda a tots aquells que volen millorar professionalment, que volen formar-se o aquells que volen emprendre.

 

OCUPACIÓ


L’Ajuntament de Martorell, a través del Servei Local d’Ocupació durant el 2021 ha realitzat 790 insercions de feina i s’han gestionat 274 ofertes de treball.
Aquest servei del departament de Promoció Econòmica exerceix d’intermediari entre els empresaris que formulen una oferta laboral i els demandants de treball. Als empresaris, els ofereix una preselecció dels candidats d’acord amb el perfil sol•licitat i amb la disponibilitat dels treballadors. I als demandants d’ocupació els aporta, a banda de l’opció d’accedir a ofertes laborals, orientació per a millorar la seva ocupabilitat, informació per a resoldre consultes puntuals i cursos i tallers pràctics sobre recerca d’ocupació.
Les empreses que han utilitzat el servei valoren molt positivament l’agilitat i qualitat del servei, que en la majoria de casos els permet rebre en menys de 24 hores una selecció de candidatures ajustades al perfil demandat.
Amb els Plans d’Ocupació del 2021 s’han contractat 71 persones en situació d’atur, que han treballat en períodes de 6 i 12 mesos a l’Ajuntament de Martorell.


FORMACIÓ


S’han format un total de 247 persones amb les diverses formacions impartides als diferents departaments del Centre de Promoció Econòmica durant l’any 2021. Els cursos que en van realitzar al programa de Formació Ocupacional 2020 - 2021.


EMPRENEDORIA


El Molí Empresa, el primer viver d'empreses municipal del Baix Llobregat Nord, que ofereix l'entorn i les eines adequades per desenvolupar la teva idea, el teu projecte i la teva empresa ha acollit aquest any 14 empreses en el Viver Municipal i servei Coworking. S’ha aconseguit doncs la plena ocupació del Viver d’empreses i  garantir la rotació de les mateixes per tal que entrin les de nova creació i surtin les consolidades. Paral.lelament el nostre servei de domiciliació postal tanca amb 10 empreses domiciliades.
El servei de creació d’empreses, consolidació i suport a l’emprenedoria Molí Empresa del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell dóna suport als empresaris del municipi i fomenta l’emprenedoria. Tanca el 2021 amb 797 usuaris entre emprenedors i empreses ateses i amb 1.309 seguiments tècnics de consolidació i assessoraments totals.


AJUTS ECONÒMICS


Des del Centre de Promoció econòmica, per tal de recolzar l’impacte econòmic causat per la pandèmia, s’ha donat la quantia total de 594.700€ en subvencions per a 919 empreses i autònoms amb motiu de la COVID-19, gran part d’aquesta quantitat ha sigut pel sector de la restauració, l’estètica, petits comerços i nous establiments del nucli urbà de Martorell.
Finalment, tots aquests programes i projectes que es duen a terme durant el transcurs de l’any es realitzen gràcies a les subvencions que aconsegueix el Centre de Promoció Econòmica, així doncs, els projectes i programes poden veure la llum i es pot donar servei a les persones en situació de desocupació, a les persones en procés de recerca per millora professional, als empresaris/es i als emprenedors/es. La quantia total d’aquestes subvencions, que ha aconseguit el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, és de 1.095.302,50€, en la convocatòria de 2021.

 

Veure totes les notícies