donem impuls a l'emprenedor!

‘Martorell Urban Lab’ arrenca amb ‘Webinars’ per a empreses de la construcció

22/03/2022 10:11

Des de l’àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Martorell s’està duent a terme el primer projecte del territori, MARTORELL URBAN LAB –Construcció Sostenible-, adreçat a dinamitzar el sector de la construcció.

Durant el 2021 es van dur a terme un seguit d’actuacions fruit de la  realització d’un anàlisi del teixit empresarial de Martorell i la zona nord del Baix Llobregat, així com d’entitats clau de la cadena de valor del sector de la construcció, a través d’entrevistes i formularis.

El programa es va presentar en el marc de la jornada ‘Ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis de l’Institut Català d’Energia ICAEN’, on el cap d’Àrea d’Eficiència Energètica d’ICAEN, Lluís Morer, va explicar els requisits de la convocatòria de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) per a la concessió de subvencions del Programa d’ajuts a la Rehabilitació Energètica d’Edificis (PREE).

A l’octubre de 2021 es va realitzar al Centre de Promoció Econòmica la jornada tècnica ‘Visió tecnològica i econòmica de generació i consum d’energia renovable a la indústria’. La cita va aplegar professionals del sector industrial que van explicar com el tarifari actual d’energia elèctrica, així com la pujada de preus del gas, estan impactant directament en sectors com l’industrial. Això, confirma que el model energètic ha de ser renovable i descarbonitzat. La transició energètica ja és present i és palanca impulsora del model econòmic que farà sostenible a les empreses.

El passat 23 de febrer de 2022, es va compartir amb les empreses de la cadena de valor de la construcció els resultats d’aquest primer procés d'anàlisi i diagnosi, i es varen poder definir i prioritzar accions per a la millora de competitivitat d’aquestes en un pla d’actuació, que s’inicia el mes de març.

La primera actuació és una relació de Webinars adreçats a empreses i agents relacionats amb el sector de la construcció, amb els que es pretén que els participants puguin estar al dia de les novetats del sector en diferents àmbits i conèixer casos d’èxit d’algunes empreses referents:

Les empreses interessades en participar es poden inscriure en aquest enllaç o bé trucar a la Tècnica referent del projecte Laia Pascual al 93 775 31 01.

Una altra actuació serà la d’oferir formació professionalitzada per cobrir la demanda de llocs de treball que té el sector i millora de competències digitals.

El primer curs, que s’iniciarà a finals de març, serà un itinerari formatiu adreçat a perfils administratius on es treballaran diferents eines per accedir al sector de la construcció (ERP, gestió de licitacions, BIM, etc.) així com millora de competències per a l’ocupació.
També es realitzaran formacions més tècniques per perfils d’operaris/es com el curs d’especialistes en Muntatge i manteniment d’instal•lacions solars fotovoltaiques, entre d’altres.

Si esteu interessats en enfocar la vostra carrera professional en aquest sector, podeu inscriure-us en el següent enllaç i ens posarem en contacte amb vosaltres.

L’altra actuació que es portarà a terme amb les empreses de la cadena de valor del sector construcció del territori i estarà enfocada amb la millora de productivitat d’aquestes. Això es farà amb un nou recurs per empreses anomenat l’Oficina Urbana, que oferirà un assessorament gratuït de 5 hores a totes aquelles empreses que vulguin realitzar una transició digital per ser més competitives.

En aquest assessorament s’oferirà:

  • Estudi de la situació tecnològica de l’empresa.
  • Elaboració d’un pla d’acció en línia amb els objectius empresarials.
  • Assessorament de les diferents subvencions /ajudes de les que disposen per a la transició digital (Kit Digital, Next Generation, etc).

Aquesta acció d’assessorament és limitada fins a esgotar el pressupost assignat, pel que animem a totes aquelles empreses interessades a que s’inscriguin en el següent formulari de participació.

 

Veure totes les notícies