donem impuls a l'emprenedor!

Inscripcions obertes per la Formació Ocupacional Dual Logística per a joves

01/12/2022 08:45

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell ha obert el període d’inscripció al programa Formació Professional Ocupacional Dual en el sector de logística. L’objectiu és facilitar a les persones joves en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual d’un Certificat de Professionalitat i un contracte de formació en alternança.

El Programa de Formació Professional Ocupacional Dual, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, combina la formació de les persones en situació d'atur mitjançant un certificat de professionalitat i la subvenció d'un contracte de formació i aprenentatge amb un acompanyament en totes les fases del projecte tant a les figures dels i les aprenents com a les empreses o entitats participants.

Aquesta serà la segona edició del programa FPO Dual a Martorell que es portarà a terme enguany. Durant 12 mesos els joves participants realitzaran 700 h de formació, 510 h del CP Activitats auxiliars de magatzem, 150h. Inglés A1, i 40h de formació complementària, combinant amb un contracte laboral de formació i aprenentatge de 1175 h.

L'objectiu principal d'aquest programa és facilitar a les persones joves en situació d'atur sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral, millorar la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual, d'un certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge.

Els centres de treball que hi col•laboren al projecte són a Martorell i rodalies, l’empresa Manufacturas Metálicas Canals S.A. que oferirà 1 plaça, FERCAM Transportes S.A.U. que oferirà 3 places, Industrias BETER que n’oferirà quatre, Solé Diesel, n’oferirà 1 i PKW Logistik Iberia S.L.

El projecte FPO DUAL va dirigit a persones joves d'entre 16 i 29 anys de Martorell i rodalies, preferentment sense qualificació professional o un nivell de qualificació baix, i que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell  2.

Les persones destinatàries hauran d'estar inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) de manera prèvia a la data d'inici de la relació laboral i hauran de complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contacte de treball en el moment de la seva signatura.

 

FPO Dual Logística

 

El projecte a Martorell es treballarà, a partir de les motivacions i interessos dels joves, a través d’itineraris d’orientació acompanyats d’accions formatives que permetin millorar l’ocupabilitat dels joves gràcies a un suport intensiu i un acompanyament a la inserció laboral dins del sector de la logística.

Els objectius específics del projecte són aconseguir que les persones participants trobin un interès professional en el sector de la logística i desenvolupin les seves habilitats i les demandes actuals del mercat de treball, així com incrementar la cooperació amb les empreses i les organitzacions empresarials per millorar la qualitat de la contractació i l’estabilitat laboral de les persones joves de la comarca, especialment les que presenten dèficits formatius.

 

SESSIÓ INFORMATIVA

El proper 16 de desembre a les 10.30h. es realitzarà una sessió informativa a la Sala d’Actes del Molí Fariner per a tots aquells joves interessats en participar al programa

 

INFORMACIÓ I PREINSCRIPCIONS

 

Per poder participar en el procés de selecció cal omplir el formulari de preinscripció online o que us adreceu a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01 • moliempresa@martorell.cat qualsevol dia de dilluns a divendres entre les 10 i les 13.00 h per omplir el full de preinscripció i portar la documentació necessària.

 

 

Veure totes les notícies