donem impuls a l'emprenedor!

Subvencions en l'àmbit de les activitats de comerç al detall, i de les associacions i entitats de comerç – NextGenerationEU

19/12/2022 12:05

El Centre de Promoció Econòmica - Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell donarà suport als comerços, associacions i entitats de comerç interessades en tramitar aquesta subvenció que té per objecte impulsar la competitivitat i la modernització, a través de la transformació digital i sostenible.

Aquestes subvencions es financen mitjançant recursos derivats de l'instrument europeu de recuperació NextGenerationEU, per mitjà del Mecanisme de recuperació i resiliència que estableix el Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer.

 

Persones beneficiàries

 

- Les persones professionals autònomes donades d’alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms, titulars d’un establiment de comerç al detall.

- Les petites i mitjanes empreses titulars d’un establiment de comerç al detall, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques.

- Les entitats territorials, gremis i entitats sectorials de comerç sense ànim de lucre i les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

 

En l’àmbit de les empreses de comerç, la persona beneficiària ha de tenir com a mínim un establiment a peu de carrer a Catalunya i l’activitat principal del negoci, haurà de correspondre amb el CNAE 45 o CNAE 47, de la Classificació nacional de les Activitats Econòmiques 2009  (CNAE 2009).

 

Actuacions i despeses subvencionables:

 

En l’àmbit de les empreses de comerç:

• Projectes de noves tecnologies dirigides a millorar diferents àrees de l’estratègia comercial en línia i de comunicació, del model de negoci i de l’experiència de compra, per exemple, la millora de l’atenció, relació i coneixement de la clientela, despeses relacionades amb implementació de solucions de ciberseguretat o pel desenvolupament d’aplicacions informàtiques. 

• Despeses referides a la transformació del punt de venda, com la digitalització de la gestió del comerç, la transformació digital del comerç no sedentari o l’adquisició de mobiliari tecnològic i eines tecnològiques per a l’establiment físic. 

• Despeses relatives a la sostenibilitat i a l’economia circular com l’adopció de noves tecnologies per disminuir els costos i l’impacte ambiental o la instal•lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida.

 

En l’àmbit de les entitats i associacions de comerç:

• Millora de l’atenció, relació i coneixement de les persones consumidores i la seva fidelització

• Inversió en canals digitals de les associacions 

• Publicitat i comunicació en mitjans o suports digitals

• Mètriques i anàlisis de mercat

• Solucions de ciberseguretat a nivell associatiu

• Adquisició de mobiliari i eines tecnològiques

• Formació destinada a millorar l’ús i gestió d’eines tecnològiques en el comerç, màrqueting digital, tècniques de fidelització i explotació i anàlisi de dades vinculats a la venda online.

 

Requisits

 

La inversió mínima és de 2.000 euros.

En l'àmbit de les empreses de comerç, la persona beneficiaria ha de tenir com a mínim un establiment a peu de carrer a Catalunya i haurà d'ajuntar en el formulari de sol•licitud la Referència de l'Informe de resultat de l'autodiagnosi TIC (https://autodiagnosi.ccam.cat/) del CCAM.

Les solucions tecnològiques han d'estar com a mínim en llengua catalana.

Els projectes a subvencionar s'han de dur a terme a través d'empreses especialitzades del sector que puguin acreditar la seva experiència.
Així mateix, caldrà que compleixin amb tots aquells requisits generals estipulats a la base 3 de les bases reguladores d'aquests ajuts.

 

Quantia

 

L’ajut atorgat té el caràcter d’import màxim i consistirà en una aportació única per persona beneficiària de fins el 80% de les despeses subvencionables amb un màxim de 75.000 euros.

 

Procediment de sol•licitud i documentació

 

Les sol•licituds s'han de presentar segons el model normalitzat que està a disposició de les persones interessades a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya, a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya o a la pàgina web del Departament d'Empresa i Treball.

 

Termini de presentació de  sol•licituds

 

El termini de presentació de les sol•licituds, juntament amb la documentació i annexos comença a les 9:00 hores del dia 15 de desembre de 2022 i acaba a les 14:00 hores del dia 19 de gener de 2023.

 

Contacte

 

Els comerços, entitats i associacions comercials de Martorell interessades en sol•licitar aquesta subvenció  i que vulguin assessorament, suport o ampliar la informació sobre el tràmit s'han de posar en contacte amb el Centre de Promoció Econòmica de Martorell (Camí del Riu s/n • 08760 Martorell), trucant al telèfon 93 775 31 01 o enviar un correu electrònic moliempresa@martorell.cat  o a Lourdes Toro ltoro@martorell.cat

 

Bases reguladores

https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=943698


Convocatòria

https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=944630

Acces al tràmit

https://ccam.gencat.cat/ca/tramits/per_temes/23173_Subvencions-per-a-la-transformacio-digital-i-sostenible-de-les-petites-i-mitjanes-empreses-de-comerc-i-de-les-associacions-i-entitats-de-comerc-financat-pels-Fons-Next-Generation-EU?category=72fbd1ca-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

Veure totes les notícies