donem impuls a l'emprenedor!

Jornada “La industrialització de la Construcció a Catalunya”

20/03/2023 10:14

El passat 15 de març a les 17 h es va celebrà, al Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible, la Jornada " La Industrialització de la Construcció a Catalunya", organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Martorell i el Clúster de Construcció Industrialitzada de Catalunya (CCIC).

L’apertura de la Jornada  la va dur a terme el Sr. Oriol Alcoba, Director General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya i, seguidament, es va presentar el primer Clúster Construcció Industrialitzada de Catalunya (CCIC) que pretén ser una palanca de creixement, innovació i transformació del sector de la construcció, amb el propòsit de posar en valor el teixit industrial, empresarial i professional català.

Sota quatre eixos fonamentals: industrialització, digitalització, sostenibilitat i formació, el CCIC vol posar en valor la construcció industrialitzada davant del model tradicional, per trencar barreres i ser un autèntic motor econòmic del país.


Orígens

 

El CCIC es crea l’any 2022 amb l’objectiu que Catalunya esdevingui líder en la industrialització de la construcció i fixa la seva seu social al Molí Fariner de Martorell.

El municipi de Martorell és escollit pel seu suport a la creació del Clúster i per les seves característiques de municipi industrial, proactiu i amb bones infraestructures. A més, establir la seu a Martorell també permet al CCIC mantenir una bona coordinació amb projectes interns del municipi, com ara el TTT Martorell Urban Lab, i comptar amb la col•laboració d’universitats i el teixit industrial i de formació.

Les empreses fundadores del CCIC inclouen Aykos Healthcare SL, JC Arquitectos, Consultores asociados SL, BIM Academy, Elecnor, Pich Aguilera arquitectes, Construccions Rubau, ITEC i Smartliving.

L’objectiu del CCIC és ser un referent de la construcció industrialitzada 4.0 i punt de trobada del sector i tots els actors que hi participin.


Jornada “La Industrialització de la Construcció a Catalunya”

 

La Jornada va comptar amb la presència de representants de diferents entitats com la Vicerrectora de la Universitat Politècnica de Catalunya - UPC, la Sra. Imma Ribas;  la Cap Unitat Gestió Projectes la Diputació de Barcelona, Sra. Silvia Gironès;  la Cap tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, la Sra. Carme Moles.

Així mateix, es van donar a conèixer projectes de construcció industrialitzada com l’Hospital offsite construït a les Illes Maurici per Kosh Healthcare, l’Edifici circular Sòcrates construït per Pich Architects i els habitatges unifamiliars industrialitzats construïts per l’empresa SmartLiving.

A la Taula Rodona  “Eixos de la industrialització, col•laboració público-privada, sostenibilitat, formació”  van  participar l’Enric Batlle, Director del Màster?Universitari en Paisatgisme - MBLandArch, ETSAB-UPC, Enric Pericas, Director de Relacions Institucionals i  Manuel Tabora Disseny Manager, ESCOFET, i Miquel Costa, CEO – Costa.

La cloenda de la Jornada va ser a càrrec del Xavier Fonollosa, Alcalde de Martorell que va destacar que amb aquest impuls i suport al CCIC, el Centre de Promoció Econòmica del Ajuntament de Martorell es posiciona com a impulsor de canvi del sector de la construcció, amb l’objectiu de capacitar el teixit empresarial per anar cap a una construcció sostenible i alhora atreure als treballadors/res cap aquest sector.

Més de 50 empreses del sector i de la cadena de valor de la construcció d’arreu de Catalunya es van inscriure a la Jornada “La Industrialització de la Construcció a Catalunya”.

 

Programa Jornada

 

 

16.45h  Benvinguda Imma Ribas, Vicerrectora de la UPC

             Apertura de la Jornada Oriol Alcoba, Director General d’Indústria

17:00h Presentació del Clúster de Construcció Industrialitzada de Catalunya i el Programa TTT Treball Talent Tecnologia      

Pere Armora, President CCI Clúster de Construcció Industrialitzada de Catalunya
Silvia Gironès, Cap Unitat Gestió Projectes - Servei de Mercat de Treball Diputació de Barcelona
Carme Moles, Tècnica de Promoció Econòmica, UrbanLab Martorell

17.25h Projectes industrialitzats, una realitat sobre la taula

Hospital offsite per les Illes Maurici -  Jorge Cuevas, Arquitecte de Kosh Healthcare
Edifici circular Sòcrates - Teresa Batlle, Sòcia de Pich Architects
Habitatges unifamiliars industrialitzats - Xavier Claramunt, CEO de SmartLiving

18.15h Taula rodona: Eixos de la industrialització, col•laboració público-privada, sostenibilitat, formació

Moderació per part de Ferran Bermejo, ITeC i Ignasi Pérez Arnal, BIM Academy

Convidats:

Enric Batlle, Soci de Batlle i Roig i Director del Màster Universitari en Paisatgisme - MBLandArch, ETSAB-UPC
Enric Pericas, Director de Relacions Institucionals i  Manuel Tabora Disseny Manager, ESCOFET.
Miquel Costa, CEO - COSTA

19.00h Clausura

Territori com a plataforma de transició digital de la indústria
Xavier Fonollosa, Alcalde de l’Ajuntament de Martorell

 

Veure totes les notícies