donem impuls a l'emprenedor!

Empléate, el nou Portal d'Ocupació i Autoocupació del Ministeri d'Ocupació

18/07/2014 14:14

Entra en funcionament el nou Portal d'Ocupació i Autoocupació, Empra't, que neix amb l'objectiu de canalitzar tota l'oferta procedent dels diferents serveis públics d'ocupació, estatal i autonòmics, així com dels portals privats que se sumin al projecte. En el seu primer dia de posada en marxa ja compta amb gairebé 23.000 ofertes, que posen a disposició dels ciutadans almenys 85.000 llocs de treball vacants, atès que més de la meitat de les ofertes inclouen més d'un lloc de treball associat.

El portal és una iniciativa del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, en col·laboració amb Obra Social "la Caixa"-amb la qual el Ministeri va subscriure un conveni de col · laboració en el marc de l'Estratègia d'Emprenedoria i Ocupació Jove-i que ha estat possible gràcies a la participació de totes les comunitats autònomes.

El portal mostrarà també ofertes d'ocupació procedents d'altres portals, públics i privats, adherits a la iniciativa. La ministra ha agraït la seva participació als set portals privats que ja s'han sumat al projecte: Infoempleo, Monster, Tic Job, Trabajando.com, Universia, FSC Inserta de la Fundació ONCE i Hazloposible.

Així, la suma d'esforços del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, els serveis públics d'ocupació autonòmics i els portals privats han fet possible que Empra't iniciï el seu camí amb 23.000 ofertes que alberguen, almenys, 85.000 llocs de treball. "Una xifra que, estem segurs, creixerà molt més en el futur", ha remarcat Báñez, que ha assegurat que el nou Portal una mostra clara dels bons resultats i l'abast de la col · laboració publicoprivada.

Un portal per trobar feina

"El Portal d'Ocupació que avui aquí es presenta no és un espai concebut per buscar feina, sinó per trobar-lo. També perquè els qui vulguin emprendre puguin crear el seu propi ocupació gràcies a la solució per a autònoms i emprenedors ", ha explicat la ministra.

A través d'aquest Portal, a més de poder accedir a milers d'ofertes en constant actualització, els ciutadans:

  •     Disposaran en temps real d'informació sobre quins són els professionals més contractats.
  •      Sabran on es concentra un major nombre d'ofertes que s'adapten a la seva formació i experiència professional.
  •      Quins són els perfils professionals més buscats.
  •      I quines són les habilitats i els coneixements més valorats en el mercat de treball.

A més, "tindran l'oportunitat de posar el seu currículum a disposició de milers d'empreses i rebran no només recomanacions d'ofertes d'ocupació adaptades al seu perfil, sinó també de formació per millorar la seva ocupabilitat i, per tant, incrementar les seves possibilitats d'ocupació", va assegurar la ministra.

Les empreses i els autònoms que vulguin contractar podran sol · licitar els professionals que busquen, tenir accés a milers de currículums i de perfils professionals i gestionar i fer seguiment des de la seva zona privada de l'estat de les seves ofertes.

Finalment, el Portal estableix vincles permanents amb les xarxes socials més utilitzades pels ciutadans.

Connectat amb el Portal de Garantia Juvenil

"El mercat laboral espanyol necessita avui més que mai comptar amb una eina moderna i eficaç, que permeti donar la màxima difusió a les ofertes d'ocupació i agilitzar la transició a l'ocupació, també per a aquells que ho tenen més complicat, com és el cas de els joves ", ha remarcat la ministra.

Per això, Empra't està connectat al nou Portal de Garantia Juvenil que es va posar en marxa la passada setmana. L'objectiu de la integració de tots dos portals és que les empreses puguin donar d'alta al nou portal ofertes específiques per als joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i que aquests joves tinguin accés des dels dos portals a la informació sobre aquestes ofertes.

Portal d'Autoocupació

Empra't inclou el primer portal d'àmbit públic per a autònoms a tot el territori, que respon a un triple objectiu:

  •      Donar visibilitat a l'activitat que realitzen els professionals autònoms perquè tinguin l'oportunitat de fer créixer els seus projectes. Per a això, el Portal posa a disposició dels autònoms un Aparador que els permetrà donar a conèixer la seva pròpia activitat a empreses i particulars.

D'aquesta manera, les empreses i els ciutadans disposaran, en un únic espai, d'un gran catàleg de productes i serveis al seu abast, amb la garantia que es tracta de professionals donats d'alta a la Seguretat Social.

  • Oferir eines d'utilitat per a aquells que volen emprendre, facilitant la seva relació amb les administracions i agilitzar tràmits i gestions. Per la seva banda, aquells que ja han emprès podran trobar aplicacions del seu interès que els ajudaran a millorar i fer créixer els seus projectes.
  •      I, finalment, posar a disposició dels emprenedors un punt de trobada amb possibles inversors que els ajudin a fer realitat els seus projectes i iniciatives.

Els autònoms que estiguin afiliats a la Seguretat Social només han de registrar-se i presentar el servei que ofereixen, incloent detalls com la disponibilitat horària o si es presten o no, serveis d'urgència. Això els donarà accés també a eines personalitzades de gestió d'ofertes, gestió de clients, alertes i missatgeria.

La ministra ha recalcat el compromís del Govern amb els autònoms, el nombre va superar en el passat mes de juny els 3.115.000, la major xifra des d'octubre de 2010, "el que posa de manifest l'eficàcia de moltes de les mesures posades en marxa en els últims dos anys i mig ".

Així, "en l'últim any, 201 emprenedors van posar en marxa cada dia nous projectes, enfront de la destrucció de 220 projectes o iniciatives d'autònoms cada dia que es va registrar en els anys anteriors de crisi", va assegurar.

Font: Ministerio de Empleo y Seguridad Social

 

Enllaços relacionats

 

Portal Empléate

Vídeo promocional

 

Veure totes les notícies