donem impuls a l'emprenedor!

1.800 euros per la contractació de menors de 25 anys

22/07/2014 11:58

El Govern aprova una bonificació que s'aplicarà sobre les ofertes de feina i els convenis de pràctiques, per fomentar l’ocupació dels joves entre 16 i 25 anys en forma de bonificació en les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social.

La quota serà de 300 euros durant un màxim de sis mesos, pel que no podrà excedir els 1.800 euros. L’ajuda s’aplicarà tant a les ofertes de feina, com als convenis de pràctiques i de formació i s’aplicarà fins els 30 anys en el cas de les persones amb una discapacitat igual o superior al 33%.

Segons ha assenyalat la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, el nombre potencial de beneficiaris de la garantia juvenil se situa al voltant de 840.000. El pla d’ajuda a l’ocupació juvenil, anomenat ‘tarifa jove’, beneficiarà a les empreses, autònoms i entitats de l’economia social que contractin indefinidament a un jove inscrit en la garantia juvenil.

Fomentar la contractació fixa

La bonificació és aplicable fins el 30 de juny del 2016 i compatible amb la resta d’incentius sempre que l'import mensual a cotitzar per l'empresa o el treballador autònom no sigui negatiu. Les companyies també hauran de mantenir el jove treballador almenys sis mesos des de l'inici de la relació laboral. Si l’acomiada abans, haurà de reintegrar la bonificació. 

Així mateix, les empreses que facin ús d'aquesta bonificació estaran obligades a incrementar amb la nova contractació tant el nivell d'ocupació indefinida com el nivell d'ocupació total, i mantenir-ho durant tot el període de gaudi de l’ajuda.

En el cas que la contractació sigui a temps parcial, la jornada aconseguirà com a mínim el 50% de la corresponent a la d'un treballador a temps complet comparable, aplicant-se una bonificació d'entre 150 i 225 euros per a aquest supòsit en funció de la jornada de treball.

 

Enllaços relacionats

 

Via Empresa

Sistema de Garantia Juvenil

Veure totes les notícies