donem impuls a l'emprenedor!

Pla Esprint per al creixement accelerat d'empreses innovadores

18/11/2014 08:05

ACCIÓ posa en marxa, en el marc del Catalunya Emprèn, el pla Esprint, un pla integral per a empreses de recent creació per tal que incrementin la seva facturació tot treballant l'estratègia corporativa, la financera i la comercial. El programa ofereix orientació personalitzada amb un tutor, suport a la internacionalització i capacitació directiva en els àmbits de direcció general i estratègia, finançament i comercialització. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 29 de desembre.

Hi podran accedir empreses de menys de 5 anys que tinguin una activitat industrial, comercial o de serveis, que estiguin en coherència amb els 7 àmbits estratègics prioritaris per a la política industrial catalana: energia i recursos naturals, alimentació, sistemes industrials, mobilitat sostenible, indústries de disseny, salut i ciències de la vida i indústries basades en l'experiència. Les empreses han de comptar amb un diferencial innovador, un model de negoci provat i un alt potencial de creixement.

ACCIÓ a través de la iniciativa Start-up Catalonia que s’emmarca dins el Programa Catalunya Emprèn, liderat des del Departament d’Empresa i Ocupació, ha dissenyat el Pla Esprint adreçat a empreses de nova creació amb alt potencial de creixement i que ja han superat la fase de definició del model de negoci i validació del producte/servei al mercat.

Objectiu

L’objectiu del Pla Esprint és posar rumb al creixement internacional de les start-ups catalanes, connectar-les amb aliats que poden esdevenir estratègics per consolidar el seu creixement i fer-les reduir el temps d’espera per convertir-se, la majoria d’elles, en empreses multinacionals. Impulsar el creixement accelerat d’empreses innovadores de menys de 5 anys amb alt potencial de creixement, un model de negoci provat i un equip compromès amb el creixement de l'empresa a través de l’acompanyament i professionalització dels equips emprenedors.

Beneficiaris

El Pla està adreçat a:

  • Empreses en plena fase de creixement, amb el producte o servei validat en els seus mercats, amb una facturació recurrent, i un equip complert i amb mentalitat guanyadora.
  • Empreses de menys de 5 anys de vida, escalables internacionalment, i amb un equip mínim de 3 persones dedicades de forma completa al projecte i amb un màxim de 15 treballadors.
  • Empreses amb una facturació recurrent: superior a 200.000€, per a empreses del sector industrial; superior a 50.000€, per a empreses del sector Mobile; i superior a 100.000€, per a la resta de sectors (a excepció del de la biotecnologia, que poden no facturar però que han d’haver assolit una inversió mínima de 200.000€).

Metodologia dels projectes subvencionables

El Pla Esprint del Programa Start-Up Catalonia és un pla integral per a empreses de recent creació que, amb un acompanyament intensiu, d'alt nivell i individualitzat, proporcionarà eines eficaces a les empreses seleccionades per donar-les suport en el seu desenvolupament i per a què incrementin la seva facturació tot treballant l'estratègia corporativa, la financera i la comercial.

El Pla ofereix quatre serveis a l’empresa:

1. Orientació personalitzada per part d’un tutor (seguiment tàctic): un total de 40h d’assessorament individualitzat per part d’un “tutor. El “tutor” és una persona de perfil emprenedor, compromès amb el creixement de les empreses de nova creació i que ha demostrat la seva efectivitat com a expert en camps crítics per a empreses d'alt potencial de creixement.

2. Formació d’un consell assessor amb un màxim de 3 persones de perfil complementari i el tutor (seguiment estratègic), amb reunions de 2 hores cada 2 mesos fins a la finalització del pla, en format consell d'administració amb tutors amb experiència especifica amb els desafiaments identificats.

3. Suport al creixement per la via internacional: L’objectiu d’aquest servei és donar suport al creixement de l’empresa a través del procés d’internacionalització tot diversificant els seus mercats i clients a l’exterior.

4. Programa de “Empresaris+”: formada per tallers, trobades amb experts i assessoria individualitzada i en un format de transmissió de coneixement i experiències creatiu i innovador amb l’objectiu de ser altament personalitzades per obtenir un impacte qualificat en cadascuna de les empreses beneficiàries participants. Programa dividit en tres blocs temàtics: Direcció general i estratègia; Finançament i Comercialització. Cada bloc constarà d’un mínim de 24 hores de capacitació pràctica i en un assessorament individualitzat a l’empresa en aquest àmbit.

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 29 de desembre de 2014

 

Enllaç relacionat

 

Més info: DOGC RESOLUCIÓ EMO/2524/2014

PLA ESPRINT ACCIÓ

Veure totes les notícies