donem impuls a l'emprenedor!

Trobada de cooperatives escolars de Martorell a La Fageda · "CUEME"

17/02/2016 14:06

Un total de 175 alumnes de 5è de primària de les tres escoles de Martorell participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” han realitzat aquest dimarts una trobada de cooperatives amb la visita a la cooperativa La Fageda, gran referent de cooperativa d’emprenedoria social que gràcies a la seva activitat econòmica dóna treball i habitatge a persones amb necessitats especials.

Les set cooperatives escolars de Martorell, “Ric-Rac” i “Profema” de  l’Escola José Echegaray, “Rodo-Eco”, “Art Express” i “RodoCrea” de l’Escola Mercè Rodoreda i “Reciclan” i “Lola Crafts” de l’Escola Lola Anglada, han realitzat la visita a la cooperativa La Fageda acompanyats per l’Alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Lluís Amat, l’equip de Promoció Econòmica i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, el professorat corresponent de les escoles i les empreses padrines de les cooperatives, Export Moonwine i OTEM2000, en total unes 200 persones.

Aquesta visita, emmarcada i subvencionada totalment pel projecte Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona, s’ha programat amb un doble objectiu, per una banda realitzar una trobada de totes les cooperatives de Martorell participants enguany en el projecte i d’altra banda, que els alumnes coneguin les instal·lacions i el funcionament de la cooperativa La Fageda com a exemple de cooperativa d’emprenedoria social sense ànim de lucre.

Al llarg de la visita els alumnes han conegut la filosofia d’aquesta cooperativa i el seu model de negoci que persegueix la integració social de les persones que hi treballen, i han pogut realitzar una visita guiada per les seves instal·lacions i funcionament; una granja amb 400 vaques lleteres, un viver per a la reforestació i la planta de productes làctics. L’activitat ha finalitzat amb un tast de productes làctics on els alumnes han visionat un audiovisual explicatiu i han degustat els magnífics productes que elaboren. Per realitzar aquesta visita guiada els 175 alumnes s’han dividit en quatre grups que han  entrat per torns, mentre un grup realitzava la visita la resta d’alumnes ha pogut gaudir dels entorns naturals que envolten la fàbrica realitzant una ruta a peu pels indrets de La Fageda d’en Jordà.

“Hem acompanyat els alumnes participants del programa “Cultura Emprenedora a l’Escola” de Martorell a visitar la Cooperativa La Fageda, un exemple de cooperativa d'èxit i amb ànima social que servirà els escolars de Martorell per aprendre i desenvolupar els seus propis projectes emprenedors”, ha assenyalat l'alcalde Xavier Fonollosa, qui també ha donat les gràcies per la visita i ha felicitat la feina del professorat, de l'equip de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell i a OTEM2000 i Export Moonwine, empreses que 'apadrinen' les cooperatives escolars i que també han visitat la Fageda.

Per la seva part Eva Carmona de l’empresa OTEM2000, que apadrinen a les cooperatives de l’Escola Lola Anglada, destaca que “Ha estat una visita molt interessant on hem conegut el seu origen, hem passejat per les instal.lacions, hem tastat un dels seus iogurts "de granja" i gaudit d'un vídeo de la seva història, on els protagonistes eren els seus treballadors, i que finalitza així: "La Fageda és una empresa amb ànima. Tots sabem que l'ànima és invisible, però com el menjar és imprescindible"

“Ens encanten els dies com avui! Ens fa feliços poder aportar el nostre granet de sorra en l'ensenyament als més menuts i haver acompanyat als alumnes que apadrinem en aquesta visita a La Fageda, un projecte empresarial amb ànima social per treure's el barret.”, afirmen Pere Flores i Albert Díez, de l’empresa Export Moonwine, padrins de les cooperatives de l’Escola José Echegaray.


“El sentit del treball, és un treball amb sentit”, La Fageda

“La Fageda no és una empresa, és un projecte social que utilitza una estructura empresarial potent per assolir la seva finalitat.”

La Fageda és una entitat catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot el 1982. Té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa (Girona) que pateixen discapacitat intel•lectual o trastorns mentals severs. Hi treballen un total de 270 persones, incloses usuaris i professionals. La cooperativa La Fageda està integrada per tres entitats  (La Fageda Societat Cooperativa, la Fundació de serveis assistencials de la Garrotxa i la Fageda fundació), que tot i ser molt diferents totes persegueixen la  mateixa finalitat d’integració social de les persones que treballen en el projecte i dels seus familiars oferint formació, acompanyament, oci, espais culturals i esportius així com aquells que contribueixin a aglutinar i a reforçar el sentit de pertinença al “projecte Fageda”. La Fageda manté intacte l’objectiu social que persegueix des de la seva fundació l’any 1982.

 

Enllaços relacionats


La Fageda

Veure totes les notícies