donem impuls a l'emprenedor!

Orgamice i On Control, empreses del viver, finalitzen amb èxit el programa Start Up Training d’Innobaix

23/06/2016 14:10

Durant els mesos de maig i juny Innobaix ha dut a terme la 5a Edició del programa Start Up Training en col·laboració amb l’Escola de Negocis EADA, en la que han participat dues empreses del nostre viver Molí Empresa, FºJavier Garcia de l’empresa ORGAMICE i Alfons Pons de l’empresa ON CONTROL.

El programa Start Up Training és un programa de capacitació empresarial orientat a empresaris i directius d'empreses innovadores o amb alt potencial de creixement totalment subvencionat per la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i compta amb el suport i la col·laboració dels ajuntaments del Baix Llobregat. Es tracta d'una oportunitat única i gratuïta al Baix Llobregat d'aprendre tot allò que és necessari per portar una innovació o un pla de creixement a l'èxit, i en aquesta nova edició s’han pogut beneficiar dues empreses instal·lades en el viver d’empreses Molí Empresa del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

 

Empreses participants

En aquesta 5ª edició de l'Start Up Training realitzada durant els mesos de maig i juny han participat 16 persones, entre d’elles FºJavier Garcia de l’empresa ORGAMICE i Alfons Pons de l’empresa ON CONTROL, instal·lades totes dues al viver d’empreses Molí Empresa de Martorell, i  que han estat dedicades durant aquest període a desenvolupar els seus projectes a través d'aquest programa de capacitació empresarial, liderats per l'escola de negocis Eada.


Entre els perfils dels participants s’hi troben des d'idees en fase embrionària fins a empreses amb un cert recorregut, però que necessiten un canvi d'estratègia per diferents motius.
Aquesta nova edició del programa de capacitació ha permès a aquests emprenedors rebre formació en àrees de màrqueting, estratègia empresarial, internacionalització i moltes altres relacionades amb la innovació en l'entorn de l'empresa. A més, el programa va facilitar tutories individuals, valorades molt positivament, per ajudar-los en el seu creixement i sessions de presentacions de projectes.

Els participitants van obtenir una capacitació orientada als seus projectes, tal com explica Alfons Pons, on "a partir de treballar aspectes teòrics i molts aspectes pràctics es facilita la reflexió sobre el model de negoci i, principalment, sobre el seu creixement i les millores a incorporar en l’empresa, en el nostre cas de balanç i organització. Aquesta formació ens ha permès també adquirir eines d’avaluació i planificació fàcilment aplicables a la rutina de l’empresa".

Un dels objectius del programa és reforçar  les empreses en els seus processos de creixement. Com destaca Javier Garcia, participant de l'empresa Orgamice, el programa Start Up Training "és un espai de trobada entre empreses que et permet durant un determinat temps compartir coneixements pràctics i organitzatius molt enriquidors dels seus respectius negocis, és una oportunitat per conèixer d’altres projectes i poder trobar punts de col·laboració. Aquesta formació i en especial les tutories individuals et permeten assolir una nova visió de la teva empresa per tal de buscar la seva millora."

 

Continguts especialitzats

El programa, de convocatòria bianual, consisteix en vuit sessions de tres hores de formació, un workshop de presentació i dues tutories per projecte que es realitzen, al Citilab de Cornellà.


Pel que fa a la part teòrica, les sessions formatives compten amb eixos fonamentals com la idea de negoci i les seves oportunitats (sistema SCAMPER, tècniques ‘up to down’, ‘bottom up’...); màrqueting analític; màrqueting estratègic i model; lideratge pel creixement; presentació a inversors; vies de creixement (internacionalització, innovació i inversió); i, finalment, les dues tutories per assessorar a cada participant de manera individualitzada.

“De tots els cursos als quals he assistit d’emprenedors, destaco notablement la formació transversal rebuda i els coneixements que et fan adquirir d’una forma pràctica i global. Ha estat un curs intensiu i que han sabut compactar l’essencial per a propulsar a l’èxit el teu negoci. Els professionals del programa tenen molta experiència i els seus consells i la seva guia han estat fonamentals per al bon desenvolupament del projecte”, explica Javier Garcia.

Valoració global positiva

Finalment el passat 14 de juny va cloure el programa formatiu amb la presentació conjunta de projectes i l'entrega de diplomes d'aquesta edició a tots els participants. 

Les empreses participants a l’Start Up Training, valoren molt positivament aquest programa i recomanen a altres empreses “dedicar una mica de temps a la seva formació, animant-les a participar en futures edicions perquè realment poden adquirir coneixements i experiències per aplicar i millorar el seu negoci.”

 

Enllaços relacionats

ORGAMICE

ON CONTROL

 

Veure totes les notícies