donem impuls a l'emprenedor!

Un jove emprenedor de Martorell entre els 20 seleccionats per posar en marxa el seu projecte a través del programa ATÍPICS

28/07/2017 07:23

El jove emprenedor martorellenc Adrián Arrebola, ha estat seleccionat entre 91 joves presentats d’arreu de Catalunya per formar part dels 20 joves Atípics que están participant en aquest innovador programa d’emprenedoria. ATIPICS és un programa pioner d’acompanyament que facilita a 20 joves residents a Catalunya la posada en marxa de projectes singulars, viables i beneficiosos per l’entorn, per millorar el món on vivim.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d´Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d´Ocupació Juvenil, d´acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil (regulat per l´Ordre TSF/289/2016), produït per Roots and Sustainability, i compta amb el patrocini de Bankia i la col•laboració de la Direcció General de Joventut.

El programa ATIPICS es va iniciar el passat 6 de juny després de la fase de preselecció iniciada al gener dels 20 participants seleccionats entre 91 projectes presentats d’arreu de Catalunya. En aquesta primera fase de preselecció dels 91 van passar 51 projectes a la segona fase de l’entrevista personal i finalment 20 projectes van ser els seleccionats per participar en aquesta primera edició del programa, entre ells el projecte d’Adrian Arrebola, el jove emprenedor martorellenc.

Adrián va conèixer la convocatòria del programa Atípics a través de la seva assistència a les sessions quinzenals grupals d’emprenedoria realitzades al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i després de l’assessorament personal rebut es va decidir a presentar la seva candidatura amb el suport del nostre servei.

“Escola d’Emprenedoria”, acompanyament intensiu i treball en equip

L’objectiu del projecte d’Adrián Arrebola, és millorar el sistema educatiu garantint l’accés al coneixement i adaptant la formació als recursos de l’estudiant, a través d’una plataforma digital de formació audiovisual on aprendre dels millors estigui a l’abast de tots.

En el transcurs d’aquests mesos inicials del programa han començat treballant la gestió personal i la validació de problemes dels projectes de cada participant per després desenvolupar-los i solucionar les problemàtiques plantejades per cadascú. Al llarg del programa gaudeixen d’una metodologia de formació i orientació 100% experimental que garanteix un procés transformador per a ells i per als seus projectes.

Adrián destaca de la seva participació fins ara l’oportunitat per poder establir les bases del seu projecte a l’inici de la idea, ja que fins ara no es va plantejar molts aspectes inicials vitals en el desenvolupament posterior i el treball que estan realitzant de capacitació i gestió d’aspectes emocionals i de projectes. El jove martorellenc valora molt l’experiència com a persona i el creixement personal que està tenint amb totes aquestes vivències, “Una idea la pot tenir tothom o la mateixa, la idea en si no val res, el més important és la persona que desenvolupa la idea i com la desenvolupa.”, afirma Adrián.

Fins ara han realitzat 3 trobades, de les 12 totals del programa, en les quals els participants conviuen un total de 48 dies a l'alberg de Cabrera de Mar, pertanyent a la Xanascat. Aquesta convivència facilita la col·laboració en l'aprenentatge, la reflexió i la realització de tasques necessàries per posar en marxa el projecte. Així mateix, permet la creació d'una xarxa sòlida i duradora entre els participants que realitzen dinàmiques de grup i co-creació amb els projectes dels altres.

En aquesta línia Adrián valora com a punt més important del programa Atípics, definit pels participants com “El Howards dels emprenedors”, el gran treball del personal de l’organització en aconseguir una important i gran COHESIÓ de tot el grup, aspecte essencial en el desenvolupament de totes les trobades i amb repercusió positiva en cadascun dels projectes.

El jove martorellenc explica que en les trobades es realitzen també píndoles formatives a càrrec de 20 mentors diferents i que paral•lelament cada participant manté xerrades mensuals d’una hora amb els mentors assignats a cada projecte.

Al programa estan involucrats més de 35 entitats i més de 40 professionals de prestigi, entre docents, mentors i inspiradors, tots ells pertanyents a l’àmbit de l’emprenedoria responsable que fan posible tota aquesta tasca d’acompanyament a l’emprenedor. Durant tot el programa es realitzen sessions individuals de seguiment amb uns mentors experimentats i d’orientació permanent per part de tot l'equip Atípics i d'assessors especialitzats.

DemoDay i fase final

La primera fase del programa  culmina al mes de setembre amb el DemoDay, un esdeveniment obert al públic en el qual els 20 participants en el programa tindran l’oportunitat de presentar en públic el seu projecte i seran valorats per un jurat, els deu millors projectes rebran un premi de 3.000 euros cadascun per invertir en el llançament del seu projecte.

La segona fase s'estén de setembre a desembre i contempla 6 trobades residencials més de 3 dies cadascuna. En aquesta fase es posa en marxa el projecte i es realitzen proves de concepte. Així mateix, per tal d'obtenir finançament addicional i donar difusió als projectes, els participants desenvoluparan una campanya de crowdfunding. Verkami allotjarà les campanyes de crowdfunding que cada un dels 20 participants desenvoluparà en aquesta fase un cop hagin construït un projecte sòlid.


Enllaços relacionats
 

Adrián Arrebola, Atípics 2017

Resum 6 mesos

Primeres sensacions Atípics 2017;  Versió llarga   Versió curta

Atipics.cat
 

Veure totes les notícies