donem impuls a l'emprenedor!

Martorell enceta la formació empresarial del Baix Llobregat Nord amb sessions de màrqueting i gestió administrativa

10/05/2018 08:14

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell ha iniciat les accions formatives adreçades a persones emprenedores i empreses programades per aquest any 2018 en col·laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord, amb l’objectiu de fomentar i impulsar el desenvolupament econòmic local a través de la millora de les competències i capacitats de les persones participants.

Més d’una trentena de persones emprenedores i empresaris han pogut gaudir de les dues primeres formacions empresarials realitzades durant els mesos de març i abril al Centre de Promoció Econòmica Martorell.

La primera formació,  “Màrqueting i vendes per empreses que comencen"  va consistir en dues sessions intensives realitzades al mes de març amb l’objectiu de guiar en l’elaboració del pla de màrqueting adient i preparar l’actuació de vendes d’una forma coherent, senzilla i pràctica a empreses que tot just estan arrencant amb la seva activitat, o que se senten insegures en l’àmbit del màrqueting i les vendes.

Durant les sessions es va treballar com realitzar un Pla de Màrqueting definint alguns dels aspectes més crítics de la viabilitat de la  idea del negoci, es va ajudar a  realitzar l’actuació comercial adient a partir del pla de màrqueting i finalment es va tractar la comunicació amb els clients, i com assolir l'acord i fidelitzar la nostra proposta de valor afegit. La formació va ser impartida pels formadors Montse Ramos Sánchez i Xavier Olivares Veciana de la consultora Olivares i Ramos Formació.

La següent formació “Gestió administrativa, comptable i tributària a l'empresa. La pràctica", es va realitzar al mes d’abril i maig a Martorell. Durant aquest taller i des d’un punt de vista eminentment pràctic, els alumnes ha pogut seguir el recorregut de dues factures (una emesa i una altra rebuda) per veure quines repercussions i obligacions se’n deriven. La finalitat és que l’empresari tingui una visió eminentment pràctica de tot el circuit, per tal que pugui adaptar el sistema funcional de la seva empresa de forma més adient.

El formador Lluís Navarro de la consultora J. Mercader Consultors durant les 5 sessions de la formació va mostrar als alumnes de manera pràctica com des de l’emissió de la factura fins al cobrament d’aquesta hi ha un seguit de passos administratius i se’n deriven importants obligacions tributàries i d’informació. A l’inici de l’empresa es proven complicadíssims sistemes organitzatius que absorbeixen molts dels recursos, fet que desesperança la persona emprenedora, que és qui ha dissenyat el sistema. Observar quin és el recorregut administratiu habitual estalviarà molt de temps a l’empresari i li permetrà dedicar-se a allò que genera valor.
 

Accions formatives al maig i juny

A continuació us detallem les accions formatives programades pels pròxims mesos de maig i juny als diferents municipis i adreçades a persones emprenedores i empreses, per inscripcions cliqueu als enllaços corresponents:

“Aprèn a negociar de manera efectiva (en anglès)”  • 14, 21 i 28 de maig de 2018, de 09.30 h a 14.30 h a Sant Andreu de la Barca

“Treballa el teu elevator pitch amb tècniques de visual thinking i l'ajuda de vídeos. De primera impressió, només n'hi ha una”  • 18 i 25 de maig de 2018, de 9.30 a 13.30 h a Martorell

"Utilització simple i eficient del certificat digital, signatura electrònica i facturació electrònica a l’empresa" • 7 de juny de 2018, de 9.30 a 13.30 h a Sant Esteve Sesrovires

"Coneix els requisits legals i fiscals de la venda on-line" • 30 de maig i 1 de juny de 2018, de 13 a 16h a Abrera

“Videobranding com a eina per reforçar la teva marca personal" • 8 de juny de 2018, de 9.30 a 14.30 h a Martorell

“Com fomentar les habilitats comercials”  • 11 de juny de 2018, de 09.30 h a 13.30 h a Sant Andreu de la Barca

“Com negociar en contextos difícils" • 20 de juny de 2018, de 9.30 a 13.30 h a Martorell

Les accions formatives són gratuïtes i estan dirigides a empreses i a persones emprenedores.

 

INSCRIPCIONS  i  LLOC DE REALITZACIÓ

Les formacions es realitzen a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del riu s/n, Martorell)
Per realitzar les accions formatives és imprescindible inscripció prèvia omplint el formulari de l’activitat corresponent.

Veure totes les notícies