donem impuls a l'emprenedor!

El Centre de Promoció Econòmica reprèn tota la seva activitat després de l’estiu

13/09/2018 14:06

El Centre de Promoció Econòmica continua aquest mes de setembre amb tota la seva activitat i amb la programació d’accions formatives previstes per aquest any 2018, adreçades a empreses, emprenedors/res, i persones en situació d’atur.

Durant aquestes setmanes s’han reiniciat les classes del Certificat de professionalitat “Gestió administrativa i financera del comerç internacional”, darrer curs de Formació Ocupacional d’enguany impartit al centre que finalitza a finals de mes amb la realització del mòdul de 40 hores de pràctiques en empreses col·laboradores. Alguns dels alumnes participants enguany en formació ocupacional, han iniciat aquest dimecres la formació complementaria transversal “Aprendre a aprendre” , amb una duració de 60h i amb l’objectiu d’organitzar el mateix aprenentatge i gestionar el temps i la informació eficaçment, sigui individualment o en grups, aplicant estratègies que s’ajustin a les pròpies necessitats i característiques per tal d’aconseguir les mateixes metes d’aprenentatges.

El dia 28 de setembre els emprenedors i empreses tindran l’oportunitat de conèixer els diversos tipus de títols de propietat industrial que poden registrar-se: patents, marques i dissenys industrials, tenint en compte les diferents legislacions que coexisteixen en l'àmbit nacional, comunitari internacional amb la jornada “Introducció a les Patents i Marques per a autònoms, pimes i emprenedors" de la mà de Jordi Farre Rodero, Juan Carlos Tejedor i Xavier Sanchiz Bosch (Associació d'Autònoms Dones iHomes Emprenedors de Catalunya s.XXI (ADHEC), formació en la qual els interessats encara poden realitzar la seva inscripció a través de la web de Promoció Econòmica www.moliempresa.cat

Els participants del programa RECICLA’T +45, programa d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys, inicien un nou cicle de píndoles “d’Alfabetització Digital” amb un curs intensiu els dies 7,10,12,14 i 17 de setembre de 2018, on els alumnes tenen l’oportunitat d’ampliar els seus coneixements en l'ús de l'ordinador, internet, correu electrònic i paquet Office.

El programa OCUPA’T DONES també continua amb el taller “Durant l’Entrevista: Comunicació positiva” que es realitzarà el dimarts 18 de setembre  2018 de 10 a 12 h i preparà a les participants a afrontar de la millor manera una entrevista de feina. Durant aquest mes també està programat l’inici d’una de les accions formatives emmarcades en aquest programa, el curs CP “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals” , que encara està en fase d’inscripcions. 
Aquest curs té una durada de 250 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 20 hores. El principal objectiu d’aquest curs és formar a l’alumne en les tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, facilitant d’aquesta manera la seva reincorporació al mercat laboral.

Els dies 11, 18 i 25 d’octubre de 2018, de 9.30 a 13.30 h, els emprenedors i empreses també tindran l’oportunitat d’assistir a la formació “Lideratge visual", sessions de la mà de l’entrenadora d’emprenedors Maria Batet per entendre quin és el significat del lideratge visual, descobrir la necessitat d’utilitzar el pensament visual per liderar els equips i aprendre i practicar els elements bàsics del Visual Thinking (pensament visual). El principal objectiu d'aquestes dinàmiques és ajudar  a descobrir mètodes pràctics  per simplificar la informació i practicar eines bàsiques per clarificar el propi pensament i fer més fàcil la comprensió de l’equip i construir eines visuals per poder exercir un bon lideratge visual.

Paralel·lament a les accions formatives, els diferents serveis del Centre de Promoció Econòmica també reprenen tota la seva activitat, el servei d’atenció a l’emprenedoria continua el dimecres dia 26 de setembre amb les seves sessions informatives quinzenals adreçades a nous emprenedors mentre que el Club de la Feina continua disponible als usuaris de dilluns a divendres de 10 a 13 h,  els dimecres amb suport tècnic per la recerca activa de feina i les sessions setmanals d’acollida de demandants d’ocupació els dijous a les 10.30 h.

1ª edició “ACCELERA MARTORELL”, preacceleradora emprenedoria automoció  

Aquest mes de setembre també continuem en fase d’inscripcions de la 1ª edició “ACCELERA MARTORELL”: “Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l'automoció”, programa primer preacceleradora d’emprenedoria  especialitzada en el sector de l’automoció. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa PRIMER de Preacceleració que vol estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia i s’impulsa  des de l’Ajuntament de Martorell junt amb  el Consorci de Formació Professional d'Automoció  i la col·laboració del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC). La 1ª edició de la preacceleradora “ACCELERA MARTORELL”, es tracta d’un programa formatiu especialitzat totalment gratuït i subvencionat de 150 hores de formació (105 hores formació tecnològica especialitzada i 45 hores formació empresarial), i 100 hores de tutories amb mentors. Les persones interessades encara poden realitzar la seva inscripció a través de la web específica creada pel programa; http://acceleramartorell.cat/

 

Enllaços relacionats
 

Inscripció Formació empreses i emprenedors

1ª edició “ACCELERA MARTORELL” preacceleradora en “Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l'automoció” 

www.acceleramartorell.cat

Veure totes les notícies