donem impuls a l'emprenedor!

Oberta la convocatòria per contractar 5 joves en pràctiques remunerades a l’Ajuntament inscrits a la “Garantia Juvenil”

05/10/2018 11:32

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell obre el procés d’inscripció per participar al programa de contractació laboral de joves en pràctiques beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, gràcies a la subvenció atorgada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Els joves realitzaran tasques en diferents departaments de l’Ajuntament per un període de sis mesos i jornada laboral completa.

Els elevats percentatges de persones joves que estan en situació d'atur i que es troben sense feina constitueixen una preocupació social àmpliament compartida per la societat catalana i pel Govern de la Generalitat, que l’ha assumit com una de les prioritats de l’acció de govern. En aquest context s'estableix en col·laboració amb les entitats locals i entitats sense ànim de lucre, un programa que permet que durant un període de sis mesos, persones amb títol prestin els seus serveis a aquestes entitats, sota la modalitat contractual de pràctiques. Aquest contracte ha de possibilitar als joves l’adquisició d’aptituds i experiència professional, facilitant l'exercici pràctic dels coneixements adquirits tant en la formació reglada com a la formació laboral.

Aquesta és la tercera edició d’aquest programa que es du a terme. Durant l’edició de l’any 2016 un total de 10 joves beneficiaris van tenir un contracte de pràctiques a l’Ajuntament de Martorell i en l’edició 2017 es van beneficiar 5 joves.

El programa de contractació de joves en pràctiques vol que els joves desenvolupin una primera experiència amb el món del treball per poder sortir al mercat i adquirir una feina a alguna empresa de l'entorn, evitant la seva marxa a l'estranger davant la manca d'oportunitats. Amb aquesta idea, el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha gestionat la contractació dels joves després de sol·licitar la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

En aquesta nova edició l’ajuntament realitzarà la contractació de 5 joves, d’entre 16 i 29 anys per realitzar suport en diferents departaments de l’Ajuntament. Aquestes subvencions estableixen la col•laboració amb l’ajuntament perquè persones joves siguin contractades i prestin els seus serveis, sota la modalitat contractual de pràctiques remunerades, durant un període de 6 mesos i a jornada completa. La finalitat és que puguin millorar la seva ocupabilitat, amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral.

Requisits

Les persones destinatàries dels contractes de treball subvencionats han de ser beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil; estar inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya; acreditar la possessió d'un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d'un certificat de professionalitat, que els habilitin per a l'exercici professional, i complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.

Tots els requisits i les condicions previstes en aquesta base s'han de mantenir i poder acreditar a la data immediatament anterior a l'inici del contracte.
 

Inscripcions

El pròxim dia 15 d’octubre de 2018 a les 10.00 h al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell es realitzarà una sessió informativa amb els joves interessats en aquestes contractacions.

Els joves interessats ja poden realitzar la seva preinscripció a través del lloc web www.moliempresa.cat omplint el següent  formulari.

 

Enllaços relacionats

FORMULARI INSCRIPCIÓ

Sessió informativa JOVES EN PRÀCTIQUES

 

Veure totes les notícies