donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell junt amb Pimec i la Diputació de Barcelona impulsa novament el programa “Accelera el Creixement”

19/03/2019 12:25

El programa “Accelera el Creixement”, promogut entre la Diputació de Barcelona, PIMEC i a Martorell impulsat pel Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, ha obert el període d’inscripcions a la seva 8ª edició. El programa està adreçat a impulsar i incrementar la competitivitat de 50 empreses del territori amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.

L'objectiu d'aquest programa és ajudar 50 empreses a impulsar el seu creixement proporcionant les eines i el suport necessaris perquè les empreses reflexionin i identifiquin les claus d’èxit per al seu creixement a partir d’un full de ruta validat per persones expertes en el foment del creixement empresarial.  mitjançant l’elaboració d’un pla de creixement operatiu i un assessorament personalitzat per part de consultors d’alt nivell en elements cabdals de la competitivitat empresarial, com són la innovació, la transformació digital,  l'estratègia empresarial, la internacionalització, el màrqueting, la comercialització i l'obertura de nous mercats i l'organització de la gestió de l'empresa.

En les set edicions anteriors, han participat 67 ajuntaments i un total de 347 pimes. L’avaluació de les empreses tres anys desprès de la seva participació en el programa ha estat molt satisfactòria, superant amb escreix els objectius marcats inicialment, de manera que l’ocupació de les empreses participants en aquestes tres primeres edicions ha incrementat un 21%, la facturació un 27% i els beneficis un 87%.  A més, un 72% de les empreses participants en aquestes tres primeres edicions del programa han introduït nous productes o serveis a la seva cartera, i un 64% han millorat la seva gestió.

Des de l’any 2012 PIMEC i la Diputació de Barcelona ajuden en cada edició del programa ‘Accelera el creixement’ a 50 pimes de la província de Barcelona, proporcionant serveis i incidint en elements claus per al creixement dels negocis com la innovació tecnològica, l’organització i l’equip directiu, la comercialització i la internacionalització.

En les set edicions anteriors del programa hi han participat amb èxit un total de 7  empreses de Martorell, que han crescut en facturació, volum d’exportacions o plantilla, entre d’altres.

Mitjançant el programa, la Diputació de Barcelona, PIMEC i l’Ajuntament de Martorell, persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d’exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, PIMEC té un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.

L’edició d’enguany continua comptant amb les novetats introduïdes en la darrera edició,  com la incorporació de sessions de diagnosi sobre la transformació digital, amb la consegüent evolució dels negocis, i la celebració d’una jornada de networking amb la presència de les empreses participants en edicions anteriors.

La selecció d’empreses. Qui hi pot participar?

Existeixen un conjunt de variables a complir per part de les empreses participants en el programa. No obstant, es portarà una valoració cas a cas de cadascuna d’elles per escollir aquelles que finalment participaran en el programa. Les variables són les següents:

  • Empreses amb tres treballadors o més.
  • Empreses amb la matriu o el centre de decisió a la demarcació de Barcelona
  • Empreses amb trajectòria empresarial igual o superior als 5 anys (creades abans del 31/12/2014).
  • Empreses amb voluntat d’invertir en el propi creixement.

* Les empreses passaran per un procés de selecció.

En què consisteix? EL PROGRAMA

El programa té una durada de 12 mesos i està repartit en tres fases. En total, inclou més de 70 hores de suport per a cada empresa.

  • Fase 1: Selecció d’empreses participants (3 mesos)

Un Comitè d’experts format per tres professionals amb una llarga experiència de suport al      creixement empresarial de pimes seleccionaran les 50 empreses que participaran en aquesta edició del programa Accelera el Creixement en funció de criteris i indicadors sobre el potencial de creixement.

  •  Fase 2: Pla de creixement (31 hores en 6 mesos)

L’objectiu d’aquesta fase és doble: En primer lloc, reflexionareu amb diferents experts i consultors sobre quins són els factors clau d’èxit per al creixement d’una empresa. En segon lloc, i sobre la base de la diagnosi ja realitzada, es definirà un pla de creixement operatiu enfocat al  teu negoci, amb el suport i assessorament de consultors especialitzats.

En aquesta fase participaràs en les següents activitats:

Sessions col•lectives (12 hores):

1. Anàlisi integral.
2. Diferenciació competitiva.
3. Transformació digital.

Sessions individuals in company (19 hores):

1. Diagnosi i canvas actual de la teva empresa.
2. Diagnosi de transformació digital.
3. Sessió d’enfocament.
4. Canvas de futur.
5. Disseny del pla de creixement.
6. Sessió d’orientació a l’acció.

  • Fase 3: Suport a l'acció (46 hores en 3 mesos)

A la tercera i última fase del programa et donarem suport per posar en marxa les accions identificades en el pla de creixement del teu negoci a través d’un pla d’acció.

En aquesta fase participaràs en les següents activitats:

Sessions individuals in company (20 hores):

Un expert de l’àrea o àrees identificades com a prioritàries a treballar (Innovació Tecnològica, Internacionalització, Comercialització o Organització i Equip directiu) t’acompanyarà en tot el procés i et donarà suport en l’execució de les actuacions.

6 Master Classes i 6 Casos de Best Practices (24 h):

Amb experts en lideratge, innovació, comercialització, finançament, transformació digital i internacionalització perquè puguis reflexionar i aplicar al teu negoci aquests elements clau de creixement empresarial.

Empresaris d’èxit t’aportaran l’experiència i el coneixement d’alguns dels reptes més habituals en la fase de creixement empresarial.

Sessió cloenda (2 h):

Consulta el programa complet a: http://www.acceleraelcreixement.com/programa/

Les empreses interessades a participar en el programa poden rebre més informació i presentar les seves candidatures fins al 3 de juny de 2019 a la seu o delegacions de PIMEC o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen al programa, en el cas de Martorell al Centre de Promoció Económica Molí Fariner

Inscripcions i contacte

Les empreses de Martorell interessades a participar-hi s'han de posar en contacte o enviar el formulari d’inscripció abans del 3 de Juny de 2019, al Centre de Promoció Econòmica de Martorell (Camí del Riu s/n • 08760 Martorell), trucar telèfon 93 775 31 01 o enviar un correu electrònic a moliempresa@martorell.cat, per tal que us puguem ampliar els detalls del programa (Raquel Moya rmoya@martorell.cat  / Ana Millán amillan@martorell.cat ).

També es poden inscriure directament a: http://www.acceleraelcreixement.com/inscripcio-i-contacte/

Per a qualsevol dubte o aclariment sobre el programa “Accelera el Creixement” també podeu contactar directament amb:

Pimec: Annabel Cuatrecases  / Telèfon: 934 964 500 / acuatrecases@pimec.org

Diputació Barcelona: Núria Añón i Ramon Boixadera/ Telèfon: 934 022 831 / stp.accelera@diba.cat

La participació al programa té un cost total de 5.500€ però l’empresa només es fa càrrec d’una part  (500€+IVA), un cop seleccionada, i la resta seran aportats per la Diputació de Barcelona i PIMEC.

Enllaços relacionats

 

http://www.acceleraelcreixement.com/

Empreses participants altres edicions

FORMULARI INSCRIPCIO

http://www.moliempresa.cat/article/68/ACCELERA-EL-CREIXEMENT.ca.html

 

Veure totes les notícies