donem impuls a l'emprenedor!

Jornada sobre les xarxes socials com a oportunitat laboral al Molí Empresa amb la visita del youtuber MAlbert

11/04/2019 10:27

Una quinzena de persones emprenedores i empreses han participat aquest dimecres en l’innovadora jornada "Vols ser un instagramer, youtuber o blogger professional?: informa't dels requisits legals", tercera acció realitzada a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell en el marc del Recull d'activitats de suport al teixit empresarial de la Diputació de Barcelona i programada en col•laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord aquest 2019.

En els últims anys, les xarxes socials han cobrat molta importància. Això ha fet que neixi un nou professional emergent: “l’influencer”. Però les persones que col·laboren en xarxes socials sota la figura de blogger, instagramer, youtuber, etc, poden arribar a tenir una activitat econòmica encoberta per la qual haurien de tributar i cotitzar. L’objectiu general d’aquesta sessió és explicar com legalitzar aquests tipus d’activitat econòmica, aclarint en quins casos un col•laborador en xarxes socials ha d’estar donat d’alta com a autònom, els tràmits que ha de fer i les obligacions fiscals i legals que això comporta.

La jornada s’ha iniciat amb la conferència de la consultora Yolanda Presa d’Ypaproject, ponent experta en aspectes legals a Internet que ha explicat tot allò relacionat amb els youtubers i vloggers.

Durant la jornada també s’han tractat aspectes com el registre de la marca personal, la publicitat encoberta o l’ús de les imatges i continguts de terceres persones.

La jornada ha acabat amb la intervenció del conegut youtuber Malbert @ItsMalbert per explicar de primera mà la seva experiència i mostrar als participants alguns trucs per gestionar i estar presents a les xarxes socials. L’objectiu d’aquesta darrera part de la sessió és donar a conèixer l’experiència de joves que s’han fet populars a Internet i que en treuen un profit laboral de la seva presència a les xarxes socials, ja sigui com a creadors de vídeos (vloggers i youtubers), de blogs (blogger) o d’altres continguts en aplicacions existents (com els instagramers).

Més accions formatives al maig i juny

A continuació us detallem les accions formatives programades pel pròxim mes de maig i juny als diferents municipis i adreçades a persones emprenedores i empreses, per inscripcions cliqueu als enllaços corresponents:

L’ABC de la redacció a les xarxes socials” •  8 de maig de 2019, de 09.30 a 13.30 h a Collbató

"Aprèn a negociar de manera efectiva (en anglès)" •  21, 28 de maig i 4 de juny  de 2019, de 15.00 a 20.00 h a Martorell

"Com captar els primers clients"  • 24 de maig de 2019, de 9.00 a 15.00 h a Martorell

"Vull vendre per Internet, però, per on començo?" • 5 i 12 de juny de 2019, de 13.00 a 17.00 h a Abrera

"Com parlar en públic sense por i amb seguretat!"  • 6 i 13 de juny  de 2019, de 09.30 h a 13.30 h a Sant Andreu de la Barca

"Impulsa el teu negoci i fidelitza als teus clients amb INSTAGRAM" •  12 de juny de 2019  de 09.30  a 13.30 h  a Sant Esteve Sesrovires

"Esprem Facebook i WhatsApp al teu negoci" •  7,14 i 21 de juny de 2019, de 9.30 a 14.00 h a Martorell

Metodologies àgils per innovar a l’empresa” •  13, 20 i 27 de juny  de 2019  a Collbató

INSCRIPCIONS  i  LLOC DE REALITZACIÓ

Les formacions es realitzen a les instal•lacions del diferents serveis de Promoció Econòmica dels municipis participants i es detalla en cada formació.

Per realitzar les accions formatives és imprescindible inscripció prèvia omplint el formulari de l’activitat corresponent al web Molí Empresa o presencialment a cada servei de Promoció Econòmica  dels diferents municipis participants.

Més Informació  www.moliempresa.cat

Veure totes les notícies