donem impuls a l'emprenedor!

Els joves de Garantia Juvenil en pràctiques a l’Ajuntament de Martorell finalitzen els seus contractes

07/05/2019 13:40

Els 5 joves d’entre 16 i 29 anys contractats, a través de la convocatòria de “Contractació en Pràctiques de joves beneficiaris del Garantia Juvenil” del Servei d’Ocupació de Catalunya, han finalitzat al mes d’abril les seves tasques en les diferents dependències de l’Ajuntament de Martorell després de 6 mesos a jornada completa.

Els 5 joves han visitat aquest dimarts el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner per realitzar una sessió d’orientació i emprenedoria a càrrec de les tècniques del servei finalitzant així el període de contractes en pràctiques.


La contractació d’aquests joves es va dur a terme el passat mes de desembre per cobrir 5 llocs de treball en diversos departaments de l’Ajuntament atenent a la seva formació; a l’Arxiu Municipal, a Museus, a Medi Ambient, a Ensenyament i a Esports.

Els joves han comptat amb la supervisió d’un tutor o tutora que ha de deixar constància de la progressió de la persona en el lloc de treball. Aquest conveni ha facilitat l’exercici pràctic dels coneixements adquirits tant en la formació reglada com en la formació laboral i l’adquisició de competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la incorporació dels joves en el mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

Els joves contractats agraeixen l’oportunitat que han tingut de poder adquirir experiència i fer currículum professional, ja que és un requisit imprescindible perquè la seva incorporació al món laboral sigui de forma estable i duradora en el temps.

Primera oportunitat laboral

El programa de contractació d’aquests joves beneficiaris de Garantia Juvenil, ha permés que els joves desenvolupin una primera experiència amb el món del treball per poder sortir al mercat i adquirir una feina a alguna empresa de l'entorn, evitant la seva marxa a l'estranger davant la manca d'oportunitats. Amb aquesta idea, el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha gestionat la contractació dels joves després de sol·licitar la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil. Els joves, beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, s’havien inscrit prèviament com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) i havien de disposar d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols reconeguts com a equivalents per tal d'accedir-hi.

Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil està adreçada a persones d’entre 16 i 30 anys, que no hagin treballat ni fet accions educatives ni de formació en les setmanes immediatament anteriors a la inscripció. Si es compleixen els requisits, la Generalitat es compromet a oferir als candidats, en el termini de quatre mesos, una oferta de treball, unes pràctiques en una empresa o la formació necessària per a accedir al mercat laboral.
La iniciativa ofereix oportunitats per als joves, però també ajuts per a les empreses, a partir de programaes de formació per a desenvolupar competències professionals; inserció en el mercat laboral, amb pràctiques o contractes laborals; suport a l’emprenedoria i l’autoocupació, i orientació laboral.

 

Veure totes les notícies