donem impuls a l'emprenedor!

“Recicla’t +45” continua les seves sessions d’orientació i inserció laboral per a majors de 45 anys a Martorell

02/07/2019 10:15

El passat mes de maig el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell va iniciar per quart any consecutiu una nova edició del projecte “Recicla’t +45”, programa d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. Durant 6 mesos es realitzaran diferents accions formatives i d’orientació adreçades als diferents perfils de participants del programa.

El programa es va iniciar al mes de maig i des del seu inici s’han atès i donat d’alta a 14 usuaris/ries (10 homes i 4 dones) del Servei Local d’Ocupació de Martorell. D’aquests usuaris inscrits, 7 continuen actius (5 homes i 2 dones), la resta, desprès d’una entrevista inicial i l’alta al programa no han continuat. Fins al moment dels 14 participants 2 han aconseguint un contracte laboral.

Els usuaris, de moment, s’han inscrit per dues vies diferents: recerca per contacte telefònic i derivacions de les sessions d’acollida de demandants que es realitzen setmanalment al centre. Tot això, el programa té dues vies d’inscripció més obertes que són: apuntar-se mitjançant el web del programa i la possible derivació d’altres programes.

Aquest innovador programa impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris, s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al servei Local d’Ocupació de Martorell que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat.

Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, el projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases següents: orientació, formació i intermediació laboral. Es donarà suport en la definició del projecte professional, treballant les competències transversals i aspectes motivacionals de cada participant mitjançant accions individuals i grupals on es treballarà les eines i canals de recerca de feina, proporcionant recursos per fer front a les diferents metodologies de processos de selecció, coneixement del mercat laboral, espais de networking amb empreses, etc. A més, les persones participants del programa, tenen l’oportunitat de rebre formació TIC, projecte anomenat “REINCORPORA’T AMB LES TIC”.

Accions “Recicla’t +45”

Dins el programa “Recicla’t +45” els participants seleccionats treballaran per a millorar les seves competències professionals, reben orientació laboral i formativa i aprenen a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina. 

El programa preveu un itinerari de diferents accions: Tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i l’apropament al teixit empresarial del municipi.

Entre les accions que es duran a terme dins el programa, els usuaris participants han realitzat fins ara: Pla de recerca de feina, entrevistes periòdiques segons la necessitat de cada participant d’orientació i de recerca de feina, i diferents accions formatives.

Les accions formatives en marxa són les següents:

a) Els divendres, sessions informatives/formatives “REINCORPORA’T AMB LES TIC”,  sessions d’un dia (2 hores) per facilitar la incorporació al mon laboral mitjançant les TIC

b) Primer curs d’ “ALFABETITZACIÓ DIGITAL”. Aquest curs ha tingut una durada de 21 hores, es va iniciar el 20 de maig i va finalitzar el 25 de juny amb una participació inicial de 12 usuaris.

c) Altres recursos per trobar feina “EL MÒBIL” aquest taller es va realitzar el dia 30 de maig i van participar de 10 usuaris.

d) En Orientació laboral es segueix  donant suport als usuaris amb les entrevistes programades i en el seu seguiment de tècniques de recerca de feina i per fomentar la seguretat a l’hora de fer les entrevistes, s’ha  dissenyat el taller “ENTREVISTA I COMUNICACIÓ”

e) D’altra banda a partir del mes de setembre s’organitzarà la formació per la preparació del certificat de competències “ACTIC NIVELL MIG”, per usuaris que vulguin acreditar les seves competències en eines TIC i tenir el títol dels seus coneixements.

Preinscripcions

Per participar del programa és necessari realitzar la PREINSCRIPCIÓ ONLINE o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n  • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01)

Més informació: http://www.moliempresa.cat/article/91/RECICLAT-45.ca.html

 

 

Veure totes les notícies