donem impuls a l'emprenedor!

El Centre de Promoció Econòmica posa en marxa tota la seva activitat després de l’estiu

06/09/2019 13:13

El Centre de Promoció Econòmica reprèn aquest mes de setembre tota la seva activitat amb la programació d’accions formatives previstes per aquest any 2019, adreçades a empreses, emprenedors/res, i persones en situació d’atur.

El Centre de Promoció Econòmica ha engegat la seva activitat després del període d’estiu amb l’inici aquest dijous del curs “d’Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament” emmarcat dins el programa “Formació a mida” de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Martorell a través del centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i la Fundació Arc de Sant Martí hi ha sol·licitat el programa de formació i ocupació de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de promoure la inserció laboral de les persones aturades mitjançant una formació adaptada a les necessitats reals del teixit empresarial. Les sessions formatives es realitzaran a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner  els dies 5, 6, 9, 10, 12, 16, 17 i 19 de setembre de 2019 de 10 a 14 h, en total 32 hores repartides en 8 sessions de 4 hores cada dia. En finalitzar la formació,  la Fundació Arc de Sant Martí  contractarà com a mínim el 50% de les persones participants.

Durant aquestes setmanes s’iniciarà també la formació complementaria transversal, de 60h de duració “Aprendre a aprendre”, adreçada a alumnes participants enguany en formació ocupacional i amb l’objectiu d’organitzar el mateix aprenentatge i gestionar el temps i la informació eficaçment, sigui individualment o en grups, aplicant estratègies que s’ajustin a les mateixes pròpies necessitats i característiques per tal d’aconseguir les mateixes metes d’aprenentatges.

Del 13 de setembre al 4 d’octubre els emprenedors i empreses tindran l’oportunitat de conèixer quin és el recorregut administratiu habitual per estalviar molt de temps a l’empresari i permetre dedicar-se a allò que genera valor amb la finalitat que l’empresari tingui una visió eminentment pràctica de tot el circuit administratiu a seguir per tal que pugui adaptar el sistema funcional de la seva empresa de forma més adient, gràcies al curs "Gestió administrativa, comptable i tributària a l'empresa. La pràctica"  de la mà de J. Mercader Consultors.

Els participants del programa RECICLA’T +45, programa d’orientació i ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys, continúen el cicle de píndoles “d’Alfabetització Digital” amb un curs intensiu els dies 2, 3, 9, 10 i 18 de setembre de 2019, on els alumnes tenen l’oportunitat d’ampliar els seus coneixements en l'ús de l'ordinador, internet, correu electrònic i paquet Office. Continuarem donant suport els divendres de 10 a 12 a les persones que des de la sessió d’acollida, vulguin aprendre més sobre la recerca de feina per Internet amb les sessions "Incorpora’t amb les Tic”.  Els participants RECICLA’T +45 també tenen la possibilitat de realitzar el curs “ACTIC Mig” els dies 19, 26 de setembre, 3, 10, 17, 24, 21 d’octubre de 2019, de 09.30 a 13.30 h.

D’altra banda el programa OCUPA’T DONES també continua les seves accions amb el taller “Expresso les meves opinions. (L’assertivitat)” emmarcat en els Tallers d’apoderament per a dones a càrrec de Carmen Cordón (SIAD)  que es realitzarà durant el mes de setembre i prepara a les participants a afrontar de la millor manera una entrevista de feina. Durant aquest mes també està programat l’inici d’una de les accions formatives emmarcades en aquest programa, el curs CP “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals”, que encara està en fase d’inscripcions. 
Aquest curs té una durada de 250 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 20 hores. El principal objectiu d’aquest curs és formar a l’alumne en les tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, facilitant d’aquesta manera la seva reincorporació al mercat laboral.

Els dies 16 i 17 de setembre de 2019, de 9.30 a 14.30 h, els usuaris del nostre servei també tindran l’oportunitat d’assistir a la formació “Si la crisi et dóna llimones, fes llimonada Troba oportunitats on altres veuen adversitats. Resiliència Motivadora” , sessions de la mà de la Coaching Roser Sellès per persones que no tenen clar el seu objectiu professional. El principal objectiu d'aquestes dinàmiques és ajudar que cadascú trobi recursos per fer front a les dificultats i ser resilient a partir d’una actitud positiva, d’obertura al canvi, d’ampliar perspectives, d’enfocar solucions i sobretot de ser conscient de la responsabilitat individual i compromís necessaris per passar a l’acció i aconseguir-ho.

Els interessats a qualsevol de les formacions poden realitzar la seva inscripció a través de la web de Promoció Econòmica www.moliempresa.cat.

Paralel·lament a les accions formatives, els diferents serveis del Centre de Promoció Econòmica també reprenen tota la seva activitat, el servei d’atenció a l’emprenedoria continua el dimecres amb les seves sessions informatives quinzenals adreçades a nous emprenedors mentre que les sessions setmanals d’acollida de demandants per inscripció el Servei Local d’ocupació també es mantenen els dijous al Club de la Feina a les 10.30 h. 

Enllaços relacionats

www.moliempresa.cat

Veure totes les notícies