donem impuls a l'emprenedor!

Ocupa’t Dones, millora les competències professionals de les seves alumnes amb el curs CP “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals”

20/09/2019 07:29

Catorze dones en situació d’atur, participants en aquesta edició del programa “Ocupa’t Dones”, han iniciat aquest dijous el curs CP “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals” a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner.

L’Ajuntament de Martorell a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, promou l’ocupació entre les dones, un dels col•lectius més afectats per la crisi i amb més dificultats, amb la realització per seté any consecutiu del programa específic “Ocupa’t Dones”, projecte de suport a la inserció laboral adreçat a dones amb més dificultats d’accés al món laboral i que té com a objectiu assolir la inserció laboral de les participants.

En aquesta nova edició del programa s’emmarca novament el curs CP “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals” adreçat a participants del prorama “Ocupa’t Dones” interessades a formar-se en el sector de la neteja i higienització de tota classe d'edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà.

De les 45 dones que hi participen enguany al programa, 14 realitzaran aquest certificat de professionalitat que acreditarà a les alumnes per treballar com a personal en el sector de la neteja. Les principals sortides professionals a les quals opten les participants amb aquesta formació són de personal de neteja o netejador, en general, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejador/a de vidres, expert/a en neteja d'immobles, vidrier/a d'edificis i netejador/a de finestres.

Aquest curs certificat de professionalitat  (SSCM0108) “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals” té una durada de 250 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 20 hores.

El principal objectiu del curs és formar a les alumnes en les tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, facilitant d’aquesta manera la seva reincorporació al mercat laboral. Durant la formació les participants coneixeran les tècniques, els estris, productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal•lacions a treballar, sota la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut.

El curs es durà a terme a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell, del 19 de setembre al 12 de desembre de 2019 en horari de dilluns a divendres de 9.30 h a 13.30 h. Un cop finalitzada la formació teòrica del curs les participants han de complementar la seva formació amb pràctiques en empreses col·laboradores.

Altres accions
Durant aquest mes de setembre es realitzarà també el taller “Expresso les meves opinions. (L’assertivitat)” emmarcat en els Tallers d’apoderament per a dones a càrrec de Carmen Cordón (SIAD)  amb l’objectiu de continuar preparant a les participants a afrontar de la millor manera una entrevista de feina.

Veure totes les notícies