donem impuls a l'emprenedor!

PROJECTES SINGULARS

L’Ajuntament de Martorell, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, inicia un nou projecte singular d’ocupació per a persones joves, “Jove, al Baix tu decideixes”, amb l’objectiu d’oferir formació professional i orientació per aconseguir incrementar les seves possibilitats d’accés al món laboral.

El projecte “Jove, al Baix tu decideixes”, s’emmarca dins de la convocatòria de Projectes singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i el seu objectiu és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves que es troben en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació mitjançant actuacions destinades a la millora de l’ocupabilitat, realitzant orientació laboral i formació professionalitzadora; i a través de l’adquisició d’experiència laboral.

El projecte s’adreça a 220 persones joves preferentment entre 18 i 29 anys, que estiguin empadronades en algun municipi de la comarca del Baix Llobregat i que es trobin en situació de desocupació. A més, comptarà amb 11 punts d’orientació laboral repartits entre 10 municipis de la comarca per donar cobertura a tot el territori, on les persones joves participants realitzaran les accions d’orientació laboral i on tindran una persona com a tutora de referència, que els acompanyarà i farà un seguiment durant tot el projecte.
Martorell forma part d’un d’aquests 11 punts d’orientació laboral junt amb els punts ubicats als municipis de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, que compta amb dos punts, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans.

Especialitats formatives

Les persones joves participants es podran formar en diferents especialitats formatives impartides a la resta de municipis participants del projecte:

  • Activitats auxiliars de magatzem  (Martorell i Viladecans)
  • Agents Digitals esportius  (Cornellà de Llobregat)
  • Aspirant a vigilant de seguretat  (Gavà)
  • Atenció al client i activitats administratives (Castelldefels)
  • Auxiliar de serveis, consergeria i control d'accessos (Gavà/Barcelona)
  • Marketing Digital  (Castelldefels i Viladecans)
  • Operacions auxiliars de magatzem (Sant Joan Despí)
  • Serveis Auxiliars de Perruqueria (El Prat de Llobregat)

 

“Activitats Auxiliars de Magatzem”,  Formació professionalitzadora a Martorell

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell oferirà a més de l’orientació laboral als joves, el curs de formació professionalitzadora CP “Activitats Auxiliars de Magatzem”, certificat de professionalitat nivell 1 amb una durada total de 250 hores estructurades en 3 mòduls formatius amb un total de 170 hores, 40 h de formació complementària i 40 h de pràctiques professionals no laborals. Posteriorment també hi haurà la possibilitat de contractes laborals amb incentiu per les empreses.
El principal objectiu d’aquesta formació és realitzar operacions auxiliars de magatzem, recepció, desconsolidació, ubicació bàsica, preparació i expedició de càrregues i descàrregues, de manera coordinada o en equip, sota la supervisió d'un responsable, seguint les instruccions rebudes, i aplicant els procediments i equips adequats, en condicions de productivitat i respectant la normativa de seguretat, salut i prevenció de riscos.
La formació a Martorell es realitzarà del 4 de març de 2019 al 4 de juliol de 2019 , de forma intensiva de dilluns a dijous de 9.30 h a 13.30 h a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell i podran participar 20 joves.

En aquest nou projecte participen una agrupació d’entitats -formada per ajuntaments, empreses de formació i agents econòmics-  així com els ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans; les empreses de formació Levelinstrukta SL, Sinergia, Team & Training SL, Sodexo Iberia SA; el Citilab de Cornellà de Llobregat; les associacions empresarials d’AEBALL i PIMEC i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que realitza les funcions d’entitat coordinadora i promotora.

“Jove, al Baix tu decideixes” ha rebut una subvenció total de 776.555,55 euros i finalitzarà el 31 de desembre de 2019. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Inscripcions

El proper 18 de febrer de 2019 a les 10.30 es realitzarà la sessió informativa del projecte a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell
Els joves interessats a participar-hi han d’omplir la fitxa d’inscripció al projecte i fer-la arribar al mail dfernandez@martorell.cat (Dolors Fernández) adjuntant també un CV si el tenen. També es poden adreçar, de dilluns a divendres, entre les 10 i les 13.30 h, al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell (Camí del Riu, s/n • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01 • moliempresa@martorell.cat  o           630 88 45 28)

 

Enllaç relacionat

Fitxa Inscripció

Cartell

Tornar