donem impuls a l'emprenedor!

PROJECTES SINGULARS

L’Ajuntament de Martorell, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, inicia un nou projecte singular d’ocupació per a persones joves, “JOVES EN ACCIÓ”, amb l’objectiu d’oferir formació professional i orientació per aconseguir incrementar les seves possibilitats d’accés al món laboral.

El projecte “JOVES EN ACCIÓ”, s’emmarca dins de la convocatòria de Projectes singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i el seu objectiu és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves que es troben en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació mitjançant actuacions destinades a la millora de l’ocupabilitat, realitzant orientació laboral i formació professionalitzadora; i a través de l’adquisició d’experiència laboral.

El projecte Singulars “JOVES EN ACCIÓ”, s’emmarca dins de la convocatòria de Projectes singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i el seu objectiu és oferir formació professional i orientació per aconseguir incrementar les seves possibilitats d’accés al món laboral d’aquests joves.

Singulars 2021 vol aconseguir la inserció laboral i la reinserció acadèmica dels seus participants. Per aconseguir-ho, es reforça la millora de la qualificació a través de les competències professionals de les persones joves i el nivell d'ocupabilitat amb diverses accions d'orientació i inserció laboral, formació i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa.

El programa, amb una durada de 12 mesos, també ofereix una formació professionalitzadora a escollir entre diferents sectors i especialitats.

Enguany el projecte s’adreça a 280 persones joves preferentment entre 16 i 29 anys, que estiguin empadronades en algun municipi de la comarca del Baix Llobregat. Per participar-hi, les persones també  han d'estar inscrites al SOC en situació de desocupació i ser beneficiàries de la Garantia Juvenil.


Singulars 2021, comptarà de nou amb 12 punts d’orientació laboral repartits entre 10 municipis de la comarca per donar cobertura a tot el territori, on les persones joves participants realitzaran les accions d’orientació laboral i on tindran una persona com a tutora de referència, que els acompanyarà i farà un seguiment durant tot el projecte.

Martorell forma part d’un d’aquests 12 punts d’orientació laboral junt amb els punts ubicats als municipis de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans.

Especialitats formatives

Les persones joves participants es podran formar en diferents especialitats formatives impartides a la resta de municipis participants del projecte:

• Activitats auxiliars de Magatzem (CP nivell 1). Cornellà, Martorell, Molins de Rei i Viladecans.
• Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (CP nivell1). Castelldefels.
• Màrqueting i comunicació Digital (Itinerari formatiu). Castelldefels.
• Servei de control de plagues (CP nivell 2). Viladecans.
• Auxiliar de Comerç (CP nivell 1). El Prat de Llobregat.
• Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d'instal•lacions d'energies
renovables (CP nivell 1). Cornellà de Llobregat.
• Vigilància, seguretat privada i protecció de persones (CP nivell 2). Gavà.
• Integració funcional del zelador en institucions sanitàries (Itinerari formatiu). Sant Boi de Llobregat.
• Operacions bàsiques de restaurant i bar (CP nivell 1). Sant Boi de Llobregat.
• Tècniques administratives bàsiques (CP parcial nivell 1). Esparraguera.
• Gestor/a de magatzem (Itinerari formatiu). Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí.
• Gestor/a de residus industrials i municipals (Itinerari formatiu). Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí.
• Operacions Auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles (CP nivell 1). Sant Andreu de la Barca.

En aquest projecte participen una agrupació d’entitats -formada per ajuntaments, empreses de formació i agents econòmics-  així com els ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans; les empreses de formació Levelinstrukta SL, Sinergia, Team & Training SL, Sodexo Iberia SA; el Citilab de Cornellà de Llobregat; les associacions empresarials d’AEBALL i PIMEC i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que realitza les funcions d’entitat coordinadora i promotora.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

 

Formació professionalitzadora a Martorell, “Activitats auxiliars de magatzem”

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell oferirà a més de l’orientació laboral als joves, el curs de formació professionalitzadora a mida “Activitats auxiliars de Magatzem”, amb una durada total, a través de la Fundació laboral de la construcció. 250 h. (170 h .teòriques + 40 h pràctiques + 40. Form. Compl.) i acompanyament en la posterior inserció laboral dels alumnes durant tot un any.
La formació a Martorell es realitzarà a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell i podran participar 15 joves.

Inscripcions

Els joves interessats a participar-hi han d'omplir la fitxa d’inscripció al projecte i fer-la arribar al mail mminguito@martorell.cat (Tècnica de referència projectes Singulars) adjuntant també un CV si el tenen. També es poden adreçar, de dilluns a divendres, entre les 10 i les 13.30 h, al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell (Camí del Riu, s/n • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01 • moliempresa@martorell.cat  o  630 88 45 28)

 

 

Tornar