donem impuls a l'emprenedor!

"Les claus per convertir una idea en negoci" (EMPRESES) Olesa de Montserrat

Formació per a empreses i emprenedors
11/10/2016 10:00 Cal Rapissa · Servei de Promoció Econòmica d'Olesa de Montserrat (c/ Ample, 25 · 08640 Olesa de Montserrat)

Sessió d'acompanyament per a persones emprenedores

DATA:

Dies: 11 i 13 d’octubre de 2016
Horari: de 10.00 h a 13.00 h

DURACIÓ:

2 sessions de 3 h (6 hores totals)

ÀMBIT:

Idees de negoci

A QUI VA DIRIGIT:

Persones amb una idea de negoci que desitgen tenir una visió global que els permeti entendre i decidir com i de quina manera han d’enfocar els passos a seguir abans de posar en marxa el seu projecte.

OBJECTIUS:

Donar una visió global dels trets que determinen la viabilitat de qualsevol projecte, analitzant les diferents etapes del procés emprenedor i les eines a utilitzar des de la idea, l'impuls i els recursos per portar-la a terme, així com la relació amb el mercat, la comunicació i els elements de diferenciació que el faran viable i sostenible.

CONTINGUTS:

Sessió 1

Objectius:
- Aprofundir en el grau de maduració de la idea, del seu impuls i sobretot del concepte clau de la diferenciació per donar valor al client.
- Analitzar els errors més habituals en els projectes d’emprenedoria per tenir clar el que no s’ha de fer.
- Fer un test per avaluar el potencial del seu projecte des de les vessants: emprenedor, idea de negoci i mercat. Es lliurarà un DAFO (genèric) que es comentarà individualment.

Continguts:
- Els emprenedors: Errors més habituals.
- La idea: Origen i visió de la idea. Sectors i oportunitats. Rol de les subvencions i/o ajuts.
- Com donarem valor? Idees i conceptes de diferenciació. Estratègia per diferenciar-nos. Aportar valor. Vídeo sobre la innovació en petits serveis. Orientació a client i excel•lència operativa. Casos d’èxit.

Sessió 2

Objectius:
- Aprofundir en la visió de mercat, mirar més enllà per identificar com ho fan els millors, la importància de la comunicació i la focalització en el concepte d’orientació a client, insistint en que no és una batalla de productes i/o serveis sinó de percepcions.
- A partir d’un cas concret, acabar amb una visió numèrica tant des de la vessant d’inversió com del compte de resultats i balanç.
- Fer la síntesi dels conceptes clau per emprendre el projecte empresarial.

Continguts:
- Mirar el món. Competència. Com ho fan els millors? Referents per aprendre.
- Importància de la comunicació. Imatge i percepció. Alineament amb el client objectiu. Internet i xarxes socials excel•lents venedors.
- Bases i recursos. Conceptes bàsics de preus i marges. Idea simple del punt mort del negoci. Treballar amb cultura d’objectius.
- Anàlisis d’un cas de proximitat (real, simple i pedagògic). Inversions i recursos disponibles. Concepte de balanç. Model simple de compte de resultats. Projecte d’ingressos i despeses. Anàlisis del cas (entre tots els participants).
- Comentari individual i personal del test interactiu.


Curs a càrrec de Joan Jubert Mangado / JUBERT & PARTNERS, SL, a les instal·lacions de Cal Rapissa · Servei de Promoció Econòmica d'Olesa de Montserrat (c/ Ample, 25 · 08640 Olesa de Montserrat).
 

MÉS INFORMACIÓ:  ferrislm@olesademontserrat.cat promocio@olesademontserrat.cat  o al telèfon: 937780050 (Ext. 3622)

PLACES LIMITADES: (Entre 7 i 15 participants) Places assignades per rigorós ordre d’inscripcions

INSCRIPCIONS:  Omplint aquest formulari (Clicar sobre l'enllaç)

 

Amb el suport:

NOTA LEGAL: Les dades recollides en aquest document seran utilitzades en la forma i amb les limitacions que recull la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD).
Les dades facilitades pels usuaris seran incorporades a fitxers de caràcter personal i confidencial dels quals és responsable el Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell.

Veure totes les activitats