donem impuls a l'emprenedor!

"La Feina de cercar feina: El procés de selecció" (ATURATS)

Formació per a aturats
13/03/2018 10:00 Molí Empresa (Centre de Promoció Econòmica Martorell)

Tallers de tècniques de recerca de feina

DATA:

Dies: 13 i 20 de març de 2018
Horari: de 10 h a 14 h

DURACIÓ:

2 sessions de 4 h (8 hores totals)

ÀMBIT:

Procés de recerca de feina

A QUI VA DIRIGIT:

Formació adreçada a participants Ocupa't Dones i a persones en situació d'atur i/o persones que necessitin adquirir, desenvolupar i millorar les seves competències de comunicació, gestió de les entrevistes de feina i altres mètodes de selecció, per tenir més opcions d’inserció  laboral.

OBJECTIUS:

Aquesta activitat té com a objectiu donar a conèixer el procés de selecció, tot situant l’entrevista com a eix central i part essencial del procés, ajudant a desenvolupar les competències clau que permeten superar de forma positiva un procés de selecció.

CONTINGUTS:

Sessió 1:

Objectiu:

- Entendre la cerca de feina com un procés.
- Aproximar-se al circuit de selecció de les empreses, i conèixer les noves estratègies de les empreses per recopilar informació dels candidats/es.
- Situar l’entrevista com a part essencial dins el procés de selecció, donant a conèixer els seus objectius i característiques, les fases i importància dels diferents moments clau.

Continguts:

- Circuit procés de selecció (empresa/persona que cerca feina).
- Perspectives i estratègies de les empreses en relació als processos de selecció tenint en compte l’entorn 2.0.
- Entrevista de selecció. Objectius. Característiques.
- Preparació, desenvolupament i avaluació.
- Moments clau en l’entrevista (abans, desenvolupament, després).
- Decàleg del/la candidat/a.

Sessió 2:

Objectiu:

- Entrenar les competències clau per a superar favorablement un procés de selecció: Comunicació i habilitats socials en la cerca de feina.
- Saber afrontar els diferents tipus d’entrevistes.
- Conèixer recursos per afavorir un bon rendiment en proves de selecció mitjançant el coneixement i entrenament.

Continguts:

- Com afrontar les diferents situacions d’entrevista: individual o grupal.
- Simulem.
- Comunicació verbal i importància de la comunicació no verbal.
- Elements de millora en la comunicació.
- Competències en joc en l’entrevista de feina. Selecció en clau de competències.
- Proves d’avaluació: coneixements, psicotècniques, simulacions, dinàmiques de grup...

METODOLOGIA:

Activa i participativa, en la que es fomenta la reflexió i l’autonomia de la persona, tot motivant-la en la recerca de feina.

Es fomentarà l’aplicació pràctica dels recursos i les eines per accedir al mercat de treball. Rol play i activitats de simulació per analitzar i entrenar competències relacionades amb el procés de selecció.

Els continguts i exercicis s’adaptaran en funció de les característiques i necessitats específiques de les persones participants.

 

Curs a càrrec de Montserrat Núñez Prat, Maricel Figueras Valls i Rosa M. Lama Castro (ACEDOC), a les instal-lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del riu s/n, Martorell).

El cost d’aquesta formació és de 760 € a l’alumne no li suposa cap cost,  ja que la formació és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell. Es prega compromís d’assistència.
 

MÉS INFORMACIÓ: moliempresa@martorell.cat o al telèfon 93 775 31 01

PLACES LIMITADES (Entre 7-15 participants) Places assignades per rigorós ordre d’inscripcions

INSCRIPCIONS:  TANCADES
 

Amb el suport:

 

 

NOTA LEGAL: Base jurídica del tractament i informació bàsica sobre el tractament de dades personals en matèria de "Promoció Econòmica, Treball i Emprenedoria"
Base jurídica del tractament: Exercici de poders públics (Article 6.1.e del RGPD 2016/679) Responsable del tractament:  Ajuntament de Martorell Finalitat: Gestionar els serveis de promoció econòmica, treball i emprenedoria al municipi de Martorell.  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos al correu electrònic dpd@martorell.cat o al correu postal de l’Ajuntament, carrer Mur núm. 61, 08760 Martorell. Informació addicional ampliada a “Política de Protecció de Dades”: plana web www.martorell.cat

Veure totes les activitats