donem impuls a l'emprenedor!

Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online

Formació per a empreses i emprenedors
17/10/2022 09:30 Ajuntament d'Olesa de Montserrat

Posada en marxa de l’empresa

TELEFORMACIÓ

DATA:

Dies: 17 i 24 d'octubre de 2022

Horari: de 9:30 a 13:30 h.

DURACIÓ:

2 sessions de 4h (total de 8 hores)

A QUI VA DIRIGIT:

Persones que estan sospesant la idea d'emprendre un negoci en línia o que estan en la fase de disseny del seu projecte empresarial o professional. Persones autònomes que volen obrir una nova línia de negoci en línia.

OBJECTIUS:

- Aquesta sessió pretén aclarir els aspectes legals i fiscals que s'han de tenir en compte per començar la venda i/o la prestació de serveis en línia.

METODOLOGIA

Es comptarà amb tota la informació col·locada de forma esquemàtica i clarificadora, a manera de guia. S'aniran explicant ordenadament els següents temes: el que cal tenir en compte per a donar d'alta un negoci en línia, les normatives que regulen el comerç en línia, els règims de tributació específics de la venda en línia, la facturació quan es tenen clients de la Unió Europea i/o clients de tercers països. Tot el contingut anirà il·lustrat amb exemples reals i amb eines que facilitaran complir amb les obligacions del comerç electrònic.

CONTINGUTS:

Sessió 1

1 - Quins tràmits legals són necessaris per començar a vendre productes i/o serveis online?

2 - Els aspectes a decidir abans de l'alta a l’Agència Tributària.

3 - Els aspectes a decidir abans de l'alta en el RETA.

4 - Quines normatives ha de complir la venda online?

5 - L’avís legal, la política de cookies, les comunicacions comercials i la vulneració del dret al'honor i a la intimitat.

6 - La política de privacitat i els drets ARCOPOL: eina FACILITA.

 

Sessió 2

1 - Les condicions generals de la contractació: model de dret de desistiment.

2 - La protecció dels drets d’autor per creació de continguts i/o fotografies: Creative commons.

3 - Quins models tributaris s'han de presentar per complir amb les obligacions fiscals de les vendes i/o la prestació de serveis online?

4 - Els règims especials de vendes i prestació de serveis a distància.

5 - Com s'han de facturar les vendes i/o la prestació de serveis online?

6 - Els localitzadors de l'Agència Tributària de prestació de serveis i de vendes de productes.

 

Curs a càrrec de Yolanda Presa Alamillos (YPAproject).

El cost d’aquesta formació és de 880€, a l’alumne no li suposa cap cost, ja que la formació és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell. Es prega compromís d’assistència.

 

MÉS INFORMACIÓ: olesaindustrial@olesademontserrat.cat

PLACES LIMITADES Places assignades per rigorós ordre d’inscripcions

INSCRIPCIONS:  Omplint aquest formulari (Clicar sobre l'enllaç)
 

Amb el suport:

 

 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels "Programes de suport al desenvolupament local”

NOTA LEGAL: Base jurídica del tractament i informació bàsica sobre el tractament de dades personals en matèria de "Promoció Econòmica, Treball i Emprenedoria"
Base jurídica del tractament: Exercici de poders públics (Article 6.1.e del RGPD 2016/679) Responsable del tractament:  Ajuntament de Martorell Finalitat: Gestionar els serveis de promoció econòmica, treball i emprenedoria al municipi de Martorell.  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos al correu electrònic dpd@martorell.cat o al correu postal de l’Ajuntament, carrer Mur núm. 61, 08760 Martorell. Informació addicional ampliada a “Política de Protecció de Dades”: plana web www.martorell.cat

Veure totes les activitats