donem impuls a l'emprenedor!

VOLS SER UN INSTAGRAMER, YOUTUBER O STREAMER PROFESSIONAL? INFORMA'T DELS REQUISITS LEGALS

Formació per a empreses i emprenedors
07/11/2023 09:30 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

 

DATA:

Dia:  7 de novembre de 2023
Horari: de 9:30 a 13:30 h


DURACIÓ:

1 sessió de 4 h. 

 

OBJECTIUS:

L'objectiu general és explicar com legalitzar aquest tipus d’activitat econòmica, aclarir en quin cas ha d'estar donat d’alta en el RETA, i les obligacions fiscals i legals que això comporta, a fi d'evitar que incorrin en il·legalitats.


PERFIL PARTICIPANTS:

Persones emprenedores que vulguin iniciar-se en l'activitat econòmica per arribar a esdevenir influencer professional.

METODOLOGIA:

En primer lloc, es farà reflexionar a les persones participants sobre les conseqüències de la no legalització d'aquest tipus d'activitat econòmica i es comentaran les possibles sancions. En segon lloc i a través d'un cas real, s'explicarà de forma pràctica i molt visual el que han de tenir en compte per a legalitzar aquesta activitat. En tercer lloc i seguint el fil del cas real, s'ensenyarà a les persones participants a emetre factures correctament a les empreses clients habituals del sector, com són Google i Twitch. En quart lloc i perquè tinguin una idea general, es comentaran les obligacions fiscals i legals associades a l'activitat. Finalment, es convidarà a una persona creadora de contingut en actiu, que comentarà la seva pròpia experiència i donarà el punt de realitat necessari.

 

CONTINGUTS:

Sessió 1
1- Anàlisi de la figura de l’instragramer, youtuber i/o streamer, com a professional autònom.
2- La postura de l'Agència Tributària i de la Seguretat Social i les seves sancions.
3- Els tràmits d’alta com professional autònom dels instagramers, youtubers i/o streamers: alta RETA i alta Agència Tributària.
4- Les obligacions com professional autònom dels instagramers, youtubers i/o streamers: facturació, impostos, quota d'autònoms.
5- Els altres requisits legals dels instagramers, youtubers i/o streamers: registre de marca, drets d'autor, protecció de dades.
6- Xerrada de la persona creadora de continguts convidada

Curs a càrrec de Yolanda Presa Alamillos (YPAproject)
El cost d’aquesta formació és de 440€, a l’alumne no li suposa cap cost, ja que la formació és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Es prega compromís d’assistència.

MÉS INFORMACIÓ: nredondo@sabarca.cat / 936 356 407

PLACES LIMITADES (Entre 18-20 participants) Places assignades per rigorós ordre d’inscripcions

INSCRIPCIONS:  Omplint aquest formulari (Clicar sobre l'enllaç)

Amb el suport;

 

NOTA LEGAL: Base jurídica del tractament i informació bàsica sobre el tractament de dades personals en matèria de "Promoció Econòmica, Treball i Emprenedoria"
Base jurídica del tractament: Exercici de poders públics (Article 6.1.e del RGPD 2016/679) Responsable del tractament:  Ajuntament de Martorell Finalitat: Gestionar els serveis de promoció econòmica, treball i emprenedoria al municipi de Martorell.  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos al correu electrònic dpd@martorell.cat o al correu postal de l’Ajuntament, carrer Mur núm. 61, 08760 Martorell. Informació addicional ampliada a “Política de Protecció de Dades”: plana web www.martorell.cat

Veure totes les activitats