donem impuls a l'emprenedor!

Entrevista a Eva Arricivita Carballeda

Eva a través de la següent entrevista ens apropa i ens dóna a conèixer aquesta innovadora i potent teràpia que avalua la resposta dels músculs per detectar desequilibris en l'organisme, i prevenir trastorns, o corregir-los, amb el tractament més adequat per al pacient.

Entrevista a Eva Arricivita Carballeda, kinesiòloga, Trainer en PNL i fundadora de Neuroenergètica

 

1. Oportunitat o necessitat? Quin ha estat el o els motius que us han portat a emprendre? Ens pots explicar breument els inicis i la trajectòria de l’empresa? 

La meva aventura com a emprenedora va sorgir d’una necessitat familiar mèdica fa uns 15 anys, jo sóc enginyera i aleshores em guanyava molt bé la vida treballant per una empresa italiana. Davant aquest problema mèdic vam seguir les indicacions de la medicina tradicional, pero donat que el temps passava i no arribaven els resultats necessaris, vam començar a cercar solucions dintre de les propostes alternatives. Després de molta recerca i conèixer moltes teràpies alternatives vaig trobar un psiquiatre brasiler dedicat a la Programació Neurolingüística que em va aconsellar oblidar el problema familiar i començar per mi, realitzant la teràpia jo mateixa i vaig començar a explorar amb aquest psiquiatre un món que per mi era desconegut i em va impactar moltíssim.
Vaig formar-me durant 6 anys realitzant més de 1600 hores amb aquest expert, vaig repetir cada nivell diverses vegades, continuant  després la formació amb diferents experts americans i diferents temàtiques relacionades amb la PNL: hipnosis, coaching, lideratge, reimprinting, treball sistèmic… En total he estat 9 anys de formació i especialització en aquestes disciplines.
Després de treballar com a coach van començar a sorgir les preguntes....on eren efectives les  tècniques? on donaven problemes? on eren els seus límits? en aquest punt vaig conèixer la potència del treball de Formats d’Estrés del enginyer i kinesiòleg australià Hugo Tobar i em va impactar profundament. Un treball sense paraules, que a través del llenguatge vibracional del cos, accedia a un nivell somàtic profund i alhora espiritual (presentant la espiritualitat des d’una perspectiva molt científica).   Aquest treball permetia arribar de manera profunda a àreas del cervell reptilià, d’on sorgeixen respostes molt ràpides, inconscients i espontànies, que no tenim temps de pensar i on no és fàcil accedir amb altres tipus de disciplines. I va ser així com vaig començar una nova etapa formativa en Formats d’Estrès, rutes neurològiques  i Kinesologia Neuroenergètica.
Hugo Tobar, enginyer i Kinesòleg reconegut internacionalment pel seu treball, va començar aportant els seus Formats d’Estrés per al cervell a diferents escoles i després va anar desenvolumant formats: per al cervell, per la neurología afectada per les emocions, pels reflexes primaris, la afectada a nivell de nutrició, el sistema inmune, les hormones, la estructura, … i ha acabat “formatejant” les diferents patologies amb tota la neurología implicada: hormones, neurotransmisors, nutriens, cromosomes, ADN, ARN, órgans, músculs, ossos, estructures energètiques, etc.. Un llenguatge sense paraules, vibracional, molt sutil, que aporta pau i serenitat i això és el que em va agradar. Porto formant-me amb l’Hugo Tobar casi 10 anys i he vist molts resultats espectaculars, persones amb greus problemes que es recuperen de en poc temps, encara que cada persona es diferent i em de ser prudents i descobrir que es possible per cada persona que es reequilibra amb Neuroenergética.
Aquest va ser el meu inici en aquest món, tan desconegut per mi en aquell moment, iniciant-me amb la teràpia, les relacions, les dinàmiques intrapsiquiques i el servei a les persones i que em va fer interessar-me per aquest sector i anar deixant a poc a poc la meva professió com a enginyera. Durant aquesta etapa de recerca i formació en les teràpies alternatives l’atenció a les persones va sorgir de manera natural i la meva necessitat d’emprendre en aquest sector va apareixer en el moment que les demandes anaven creixent fins al punt de no disposar d’hores per atendre-les. Finalment vaig decidir dedicar-me plenament a aquesta activitat que m’entusiasma i gaudeixo, ara fa quasi cinc anys. Un factor important en aquesta decisió de dedicació total també va ser l’estudi i la pràctica dels Formats d’Estrés i la Kinesiologia Neuroenergètica i la voluntat d’extendre i difondre aquest treball tant potent, complementari a qualsevol teràpia.
Vaig descobrir la meva vocació per casualitat i he aconseguit fer d’allò que m’entusiasma la meva professió, això és bàsic a l'hora d’emprendre, si fas el que realment t’agrada el teu negoci és també el teu projecte i anirà trobant el camí.


2. Quins serveis o productes ofereix la vostra empresa?

 

Oferim serveis de consulta privada de kinesologia, temes emocionals, mentals, físics, reaccions i estrès a vacunes, malalties físiques... A Neuroenergètica adaptem un extens coneixement de teoríes i practiques per oferir un servei personalitzat per les necessitats de cada persona. A més de proporcionar un espai terapèutic i uns contextos pel desenvolupament personal i la formació, estem compromisos amb la investigació i l’obra social.
D’altra banda tenim la nova proposta formativa, a Espanya hi ha moltes escoles de Kinesologia, però d’aquestes la nostra oferta en Formats de Estrés és única, reconeguda a nivell internacional i senyalada per molts com un dels sistemes més complerts de Kinesiología. Són els Formats d’Estrés del Hugo Tobar el que em va despertar el interés en la kinesiología, una técnica complementaria a qualsevol altre treball terapèutic amb la que accedeixes directament a la vibració del cos, alliberant el estrés i facilitant que la persona recuperi el seu equilibri i benestar. Sempre he pensat que aquesta teràpia tan potent i amb resultats tan espectaculars i tan poc aplicada aquí, s’ha de difondre.
La Neuroenergètica utilitza el coneixement antic de la Xina i l'Índia junt amb la ciència occident i la kinesiologia per eliminar l'estrès de la neurologia afectada mitjançant la tècnica del Format, una combinació de punts de acupressió i mudras amb els que s'accedeix al llenguatge vibracional del cos, permetent restablir l'equilibri natural del cos i activant la capacitat d'aquest per funcionar i curar-se sol. Amb la kinesiologia integrem també amb èxit les pràctiques de PNL, Coaching, Hipnosis Ericksoniana, Descodificació Biològica, Reimprinting i Treball sistèmic entre d'altres.


3. Quin és el perfil dels vostres clients?


Els meus pacients casi sempre m’arriben del boca a boca. Es pot equilibrar tothom, ancians, nadons, nens, dones embarassades, ... es tracta d'una teràpia respectuosa i no invasiva, amb una gran varietat d'equilibracions diferents que s'adapten a totes edats i necessitats.
En el cas dels nens pot ser que treballem directament amb ells si es tracta de drenar estrés d’enfermetats, vacunes o neurologia afectada, pero en alguns casos treballem també amb els pares, ja que pot donar-se que  l’estat dels pares (física, emocional, mental o socialment) estigui repercutint amb el nen.

 

4. En què us diferencieu de les empreses del vostre sector? quin és el vostre valor afegit?


El nostre valor afegit és la profunditat dels tractaments i la comprensió holística, coneixem la fisiologia, la anatomia, estructura física i subtil, tenim coneixement molt ampli i una formació molt profunda, tractem diferents nivells neurológics i quan cal anem del físic, al mental, emocional, relacional, sistèmic, transgeneracional a tota la part energètica, drenant estrés des de les estructures moleculars fins els cossos sutils.
Des de Neuroenergètica fem èmfasi en el creixement de la persona i no només amb els sintomes, tot i que els tenim molt en compte doncs tractem tota la neurologia afectada, així com el que ajuda al desenvolupament que la persona necessita fer. 


5. Quin és el tractament més destacat que oferiu o el més sol•licitat?


Oferim tractaments molts diversos segons la necessitat i el perfil de cada del pacient. Habitualment els pacients venen amb problemes digestius, problemes d’aprenentatge, emocions, trastorns de la son, i desequilibris emocionals i de dolor.
Amb la kinesiologia neuroenergética moltes persones senten un alleugeriment natural de molèsties, dolors i símptomes d'una gran quantitat de malalties, se senten més tranquil•les i serenes i augmenten la seva energia i vitalitat. Realitzem tractaments específics, com ara:


• Insomni, migranyes, ansietat, depressió i desordres emocionals


• Problemes digestius, toxicitat, al•lèrgies, intoleràncies alimentàries


• Asma i problemes respiratoris, sistema immune


• Dolor, sistema nerviós, reflexos primaris, etc.

 

6. Us considereu una empresa innovadora?


Ens considerem innovadors en la nostra tècnica, ja que la kinesologia per Formats d’Estrès és molt poc utilitzada aquí a Espanya i ofereix grans resultats. Els Formats d’Estrès, els hologrames, les rutes neurológiques i les Equilibracions Neuroenergétiques junt amb la visió holística i profunda d’aquesta tècnica la fan innovadora i puntera, i ara amb l’oferta formativa 2017-2018 volem apropar aquest coneixement a professionals i particulars.

 

7. Quins són els projectes més immediats de la vostra empresa?


Neuroenergètica pretén sobretot potenciar la formació en Formats d’Estrès de l’Hugo Tobar, kinesologia  avançada,  ja que és una teràpia molt potent a escala mundial i a qui Espanya poques persones la coneixen l’apliquen i creiem que els pacients es poden beneficiar d’aquesta  tècnica profunda, no invasiva i molt eficient. Hi ha molta gent interessada en aquesta temàtica que desconeix aquest tipus de treball per anar més enllà i tenim l’objectiu d’acostar a les persones aquesta formació.

8. Si hagués de muntar una empresa en aquests moments, ho faria?

 

Per descomptat, encara que no he sigut una emprenedora inicial sinó que he esdevingut a poc a poc. El meu negoci ha sigut un projecte fruit d’una trajectòria molt profunda que ha anat creixent, ara falta que tot aquest camí es consolidi.

9. Què li recomanaria a algú que està pensant començar a emprendre?

 

Depèn molt del moment, hi ha persones que necessiten llançar-se a la piscina i d’altres que necessiten temps per madurar la seva idea. Sortir de la zona de confort i fer el pas pot ser molt reptador i si no estàs preparat, pot ser negatiu, ja que les resistències internes estan per alguna cosa i de vegades estan molt arrelades, creuar una porta a vegades només és el principi i fer camí porta el seu temps, depèn molt de la persona. Si tens les idees clares, endavant, amb determinació i força.

Tornar