donem impuls a l'emprenedor!

12è Concurs Iniciatives Empresarials "FEM XARXA, FEM EMPRESA" - AMPLIACIÓ DEL TERMINI D'INSCRIPCIÓ FINS EL 31 DE MARÇ 2023

En l’actuació supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa” una de les accions a realitzar es el “Concurs d’iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord”, amb el principal objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, a partir del 12 de gener de 2023 posarán  en marxa la convocatòria del “12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord”, que té l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests ajuntaments.

 

 

El 12 de gener de 2023 s’obre el termini per inscriure-s’hi i romandrà obert fins el dia 17 de març de 2023  31 de març de 2023.

La inscripció i documentació ha de ser lliurada  als serveis d'atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria o a la seva seu electrònica corresponent.

El concurs, que té quatre categories, busca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals. Tanmateix, en aquesta 12a edició, es pretén incidir de forma activa en la sensibilització i assoliment de l´Agenda 2030 i dels seus ODS.

Principalment, la dinamització supramunicial d’aquestes accions pretén incrementar la creació de noves empreses contribuint al seu consolidament i enfortint d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostre comarca.

Categories i premis

En aquesta 12à  edició s´han reformulat les categories tenint en compte el context en que es troben les empreses/emprenedors en l´actualitat obtenint les quatre que es detallen a continuació:

  • MILLLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2020. Premi de 2.000€ pel guanyador i de 1.000€ pel segon classificat.
  • MILLOR EMPRESA EN RELLEU DE NEGOCIS. Premi de 2.000€ pel guanyador, de 1.000€ pel segon classificat.
  • MILLOR EMPRESA EN COMPROMÍS AMB L´EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I LA SOSTENIBILITAT. Premi de 2.000€ pel guanyador, de 1.000€ pel segon classificat.
  •  MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI. Premi de 2.250€ (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants de la següent manera):


                              Centres d’ensenyament           Alumnes participants

Primer classificat                       250€                                      750€
Segon classificat                       250€                                      500€
Tercer classificat                       250€                                      250€

 

A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria. Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria. Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

Requisits dels participants

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.
S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades.

- MILLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2020: Es valorarà la originalitat de la idea de negoci, l´entrega de valors als consumidors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

- MILLOR EMPRESA EN RELLEU DE NEGOCIS: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, les accions de millora i transformació per la reactivació de l´activitat així com, el seu nivell de digitalització o les accions dutes a terme per assolir els ODS 2030.

- MILLOR EMPRESA EN COMPROMÍS AMB L´EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I LA SOSTENIBILITAT: Es valoraran les accions dutes a terme i destinades a la reducció de la demanda energètica mitjançant la implementació de tecnologies eficients, transició d´energies renovables o la implementació de sistemes de gestió energètica.

MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI: Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logo de l’empresa i la viabilitat tècnica.

 

Termini i lloc de presentació de les candidatures


El termini de presentació de les candidatures s’obrirà l' 12 de gener de 2023 i finalitzarà el 17 de març de 2023.

Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents, ja sigui online o presencialment amb cita prèvia.


Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores. En aquesta 8à edició les diferents accions es realitzen tenint en compte les novetats que afectaran a empreses i emprenedors durant el període 2022-2023.

Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.


Més informació i documentació

Bases del 12è Concurs

Sol.licitud de participació empresa 2023

Sol•licitud participació idea jove de negoci

MEMORIA Empresa en relleu de negocis

MEMORIA Empresa en compromís amb l´eficiència energètica i la sostenibilitat

MEMORIA Empresa creada any 2020

MEMORIA idea jove de negoci

Declaració Responsable empresa

Cartell

Triptic

 

Tornar