donem impuls a l'emprenedor!

10è Concurs Iniciatives Empresarials "FEM XARXA, FEM EMPRESA"

En l’actuació supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa” una de les accions a realitzar es el “Concurs d’iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord”, amb el principal objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, han posat de nou en marxa la convocatòria del “10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord”, que té l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests ajuntaments.

 

El 2 de maig de 2019 s’obre el termini per inscriure-s’hi i romandrà obert fins el dia 4 d'octubre de 2019. La inscripció i documentació ha de ser lliurada  als serveis d'atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria.

El concurs, que té cinc categories, busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Amb la dinamització supramunicial d’aquestes accions es pretén també incrementar la creació de noves empreses contribuint en el seu consolidament i enfortir d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostre comarca.

Categories i premis
En aquesta recuperada edició dels premis es proposen cinc categories diferents que detallem a continuació:

 • MILLOR EMPRESA EN CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL: Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
   
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR COMERÇ: Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
   
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR SERVEIS: Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
   
 • MILLOR PARADA DE MERCAT: Premi de 2.000€ pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500€ cadascun
   
 • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI: Premi de 3.000€ (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants de la següent manera):

  Centres d’ensenyament                       Alumnes participants
  Centre d’ESO                       500€           Alumnes d’ESO                      500€
  Centre de batxillerat             250€           Alumnes de batxillerat            750€
  Centre de cicles formatius    250€          Alumnes de cicles formatius   750€

  i publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord)


En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria. Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

Requisits dels participants

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors.

S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades.

 • MILLOR EMPRESA EN CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL: Es valorarà la trajectòria de l’empresa en la creació de llocs de treball, des de la seva creació fins a l’actualitat. També es tindrà en compte la tipologia de contractes de persones assalariades i/o contractes mercantils (freelance) que estableixen una continuïtat en la trajectòria de l’empresa i la qualitat de les condicions de treball.
   
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR COMERÇ: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
   
 • MILLOR EMPRESA EN EL SECTOR SERVEIS: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.
   
 • MILLOR PARADA DE MERCAT: Es valorarà la parada de mercat de gestió municipal o gestió privada i el mercat sedentari i no sedentari setmanal.
   
 • MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI: Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de 4t d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord.

Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior.

Termini

La inscripció i documentació haurà de ser lliurada al registre general de l’Ajuntament corresponent fins al 4 d'octubre de 2019.


Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.
Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori.

El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.


Més informació i documentació

Bases del Concurs
Sol.licitud participació empresa
Sol·licitud participació idea jove de negoci

MEMORIA Empresa
MEMORIA idea negoci jove
Declaració Responsable empresa
Cartell
Triptic

 

Tornar