donem impuls a l'emprenedor!

Els majors de 30 podran capitalitzar l'atur al 100% per emprendre

22/04/2014 13:58

Els majors de 30 anys podran capitalitzar el 100% de la prestació per desocupació per muntar un negoci, segons va afirmar la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, durant el 4t Congrés de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA).

Recordem que la capitalització de l'atur permet cobrar en un sol pagament tot o part de l'import pendent de la prestació per atur a aquelles persones desocupades interessades en iniciar el seu propi negoci com a autònom o com a soci treballador d'una cooperativa o una societat laboral, la qual cosa suposa una mesura de suport és molt interessant per a elles.

De fet, van ser gairebé 81.000 les persones que durant 2013 van capitalitzar l'atur per fer-se autònoms, una dada que revela la importància que, cada vegada més, està cobrant l'autoocupació com a alternativa a la manca d'oferta en l'actual mercat laboral.

Com capitalitzar l'atur a dia d'avui

No obstant això, a dia d'avui només els homes menors de 30 anys, les dones de fins a 35 i les persones amb un grau de discapacitat de més del 33% poden sol · licitar la totalitat de la prestació per iniciar la seva activitat empresarial. La resta dels interessats podia sol · licitar la subvenció en dues modalitats:

  • Capitalitzar l'atur en un pagament únic de fins al 60%, per finançar una inversió en l'activitat econòmica. La resta s'aniria percebent mitjançant la compensació de les quotes mensuals d'autònoms pagades.
  • Capitalitzar l'atur en pagaments mensuals, que sí permeten destinar el 100% de la prestació pendent per compensar el pagament de les quotes mensuals d'autònoms. No obsntante, i en el cas de socis treballadors de societats mercantils, el 100% de la capitalització hauria de dedicar al pagament de quotes.

Si s'aprova la nova mesura, qualsevol desocupat podria utilitzar el 100% de la prestació pendent per realitzar la inversió en el seu propi negoci. No obstant això, per capitalitzar l'atur hauria de seguir complint amb alguns requisits, com no haver iniciat l'activitat econòmica encara, ni estar d'alta en la Seguretat Social, tenir pendent de rebre, almenys, tres mensualitats, no haver-se beneficiat d'un altre pagament únic en els 4 anys anteriors o acreditar l'alta com a autònom estable.

No obstant això, i malgrat tractar-se d'un gran incentiu per al foment de l'autoocupació, recordem una vegada més la importància d'emprendre amb responsabilitat i sostenibilitat. El automepleo sense control com a alternativa a la desocupació no és una solució a llarg termini.

Cal que qualsevol persona aturada decidida a muntar un negoci tingui abans en compte els avantatges i desavantatges de ser emprenedor i sigui capaç de recolzar-se en una idea i un pla de negoci sòlid i viable que li permeti consolidar la seva activitat econòmica.

Font:  www.infoautonomos.com

Veure totes les notícies