donem impuls a l'emprenedor!

“Ocupa’t-8 Dones” arriba a la seva recta final amb la inserció laboral del 75.5% de les seves participants

30/11/2020 11:03

El programa “Ocupa’t-8 Dones” arriba a la recta final amb els objectius assolits i uns resultats molt favorables malgrat la situació que estem patint aquests mesos. L'objectiu principal del programa “Ocupa’t Dones” és oferir eines i recursos a les dones participants ajudant a desenvolupar les seves competències professionals per tal de reconduir la seva situació laboral.

La vuitena edició del “Ocupa’t Dones”, després de 12 mesos, finalitza amb un percentatge d’inserció laboral del 75,5% de les seves participants donant pas a una nova edició, que es troba en fase inicial de selecció. Durant aquesta vuitena edició, 45 usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell han tingut l’oportunitat de participar en el projecte aconseguint 34 d’aquestes dones un contracte laboral. És a dir, que el programa ‘OCUPA’T-8 DONES’ finalitza amb un percentatge d’inserció laboral del 75,5% de les seves participants.

El programa “Ocupa’t Dones”, considerat per la Diputació de Barcelona com a bona pràctica de treball transversal de gènere en l’àmbit de Treball i Promoció Econòmica, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris, i cofinançat pel Fons Social Europeu i impulsat per l’Ajuntament de Martorell a través de la Regidoria de Promoció Econòmica amb l’objectiu de promoure l’ocupació entre les dones, un dels col-lectius més afectats per la crisi i amb més dificultats.

El principal objectiu del programa “OCUPA’T-8 DONES” és la millora de l’ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de les competències professionals (tècniques, transversals i de base), que cada dona aconsegueixi dissenyar un nou recorregut i projecte personal que la condueixi a tornar a reincorporar-se al món laboral després d’haver recuperat la confiança en si mateixa i després d’haver augmentat el seu nivell de formació, havent realitzat les accions formatives ofertes i tenint clar com conciliar la seva vida personal, laboral i familiar. Així mateix, és molt important que aquesta reincorporació laboral tingui continuïtat en el temps i redueixi els desequilibris entre homes i dones en el mercat de treball i donar suport a l'eliminació de la segregació en el treball (segregació horitzontal i segregació vertical).

Accions realitzades
El programa “OCUPA’T-8 DONES” ha combinat durant aquests 12 mesos, accions d’orientació i formació tan transversal com a professionalitzadora amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies.
S’han realitzat tutories individuals d’orientació i seguiments al llarg de tot l’any, tan presencials com telefòniques, i diferents accions grupals d’orientació professional i diferents tallers per millorar la motivació i les eines per realitzat la recerca de feina.

Els tallers grupals realitzats al llarg d’aquesta edició han estat els següents:

  •  Taller Orientació – Balanç De Competències Professionals En Femení. (2 edicions)
  •  Taller De Recerca De Feina – Currículum Ideal... La Fórmula Secreta
  •  Taller De Recerca De Feina – La Feina A Un Click! (2 edicions)

Com a formació professionalitzadora s’ha dut a terme el “Tastet de Neteja COVID 19: Neteja i desinfecció d’oficines, edificis, espais públics i Centres sanitaris” amb una durada total de 80 hores, de les quals 40 hores són teòriques i 40 hores són pràctiques professionals no laborals.

L’objectiu del  “Tastet de Neteja COVID 19”  ha estat dotar a les participants de les competències professionals necessàries per la neteja i desinfecció en establiments i locals de concurrència humana així com de Centres Sanitaris seguint els protocols establerts pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Emmarcat en el programa, l’Ajuntament de Martorell ha signat un conveni de col•laboració amb l’empresa CLECE SA per  acollir a aquestes alumnes participants del “Tastet de Neteja COVID 19”  i oferir l’oportunitat de conèixer l’ocupació en primera persona, aplicar els coneixements adquirits al llarg de la formació i la possibilitat de millorar les competències professionals en un context d’activitat empresarial real.

Propera edició “OCUPA’T-9 DONES”

El programa finalitza aquest mes donant pas a la nova edició “OCUPA’T-9 DONES” que es troba en fase inicial d’inscripció per participar. El projecte s'adreça de la mateixa manera que les edicions anteriors a dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Local d’Ocupació i a les oficines de treball i  empadronades al barri de La Vila de Martorell.

La sessió informativa del nou programa “OCUPA’T-9 DONES”  es realitzarà divendres 18 de desembre de 2020 a les 10.00h a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell).

Les dones interessades en participar  poden realitzar la seva preinscripció, omplint el formulari preinscripció online, a la pàgina web del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, o de manera presencial al mateix Molí Fariner (camí del Riu s/n).

http://www.moliempresa.cat/article/75/OCUPAT-DONES.ca.html

 

Veure totes les notícies