donem impuls a l'emprenedor!

En marxa la novena edició del programa “OCUPA’T DONES”

18/12/2020 13:09

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell inicia, amb una sessió informativa, el procés de selecció de les participants per a la novena edició del programa “OCUPA’T DONES”, projecte de foment de la inserció laboral adreçat a dones en situació de reincorporació al mercat de treball que combina accions d'orientació i formació.

“OCUPA’T DONES” es tracta d’un dispositiu específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d'inserció, cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)  i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Projecte Treball als Barris. El projecte va adreçat, de la mateixa manera que les edicions anteriors, a dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Local d’Ocupació i a les oficines de treball, i empadronades preferentment al barri de La Vila de Martorell.

La nova edició del programa s’inicia avui, 18 de desembre de 2020 amb una sessió informativa realitzada a les instal•lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner amb totes les mesures sanitàries de seguretat.

Aquest projecte, enguany de deu mesos de durada, combina accions d’orientació i formació tant transversal com a professionalitzadora amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies a mida de les participants. En aquesta edició, entre totes les preinscripcions, es realitzarà la selecció de 40 dones per participar en el projecte, tenint en compte que durant els primers mesos les baixes que es produeixin es podran substituir amb noves incorporacions. Totes les accions integrades en aquest programa segueixen uns fils conductors al llarg de tot el procés que són: la relació amb una mateixa, la relació amb els/les altres, la reflexió sobre el treball (remunerat i no remunerat), l’autoconeixement (sobretot el coneixement de les pròpies competències), el coneixement de l’entorn i la seva forma de relacionar-s’hi, el coneixement del mercat de treball i la seva presentació en aquest.

El principal objectiu del programa “OCUPA’T DONES” és la millora de l’ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de les competències professionals (tècniques, transversals i de base), que cada dona aconsegueixi dissenyar un nou recorregut i projecte personal que la condueixi a tornar a reincorporar-se al món laboral després d’ haver recuperat la confiança en si mateixa i després d’ haver augmentat el seu nivell de formació, havent realitzat les accions formatives ofertes i tenint clar com conciliar la seva vida personal, laboral i familiar. Així mateix, és molt important que aquesta reincorporació laboral tingui continuïtat en el temps i redueixi els desequilibris entre homes i dones en el mercat de treball i donar suport a l'eliminació de la segregació en el treball (segregació horitzontal i segregació vertical).

Preinscripcions

Les dones interessades en participar poden realitzar la seva preinscripció, omplint el formulari preinscripció online, a la pàgina web del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, o de manera presencial al mateix Molí Fariner (Camí del Riu s/n  • 08760 Martorell • Tel. 93 775 31 01).
http://www.moliempresa.cat/article/75/OCUPAT-DONES.ca.html


Inserció laboral del 75,5% al Ocupa’t-8 Dones

La darrera vuitena edició del “Ocupa’t Dones”, va finalitzar fa unes setmanes amb un percentatge d’inserció laboral del 75,5% de les seves participants donant pas a una nova edició, que es troba en fase inicial de selecció. Durant aquesta vuitena edició, 45 usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell han tingut l’oportunitat de participar en el projecte aconseguint 34 d’aquestes dones un contracte laboral.  És a dir, que el programa ‘OCUPA’T-8 DONES’ finalitza amb un percentatge d’inserció laboral del 75,5% de les seves participants.

 

Veure totes les notícies