donem impuls a l'emprenedor!

Ampliat fins al 31 de març el termini de presentació de candidatures de l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord “Fem Xarxa, Fem Empresa”

12/03/2021 11:22

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires- amplien el termini de presentació de candidatures de l’“11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord” fins al 31 de març del 2021.

El passat mes de gener es va obrir el termini de presentació de les candidatures per l’“11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord” previst de finalitzar el dilluns 15 de març, finalment els departaments de Promoció Econòmica dels vuits Ajuntaments participants han acordat allargar uns dies més el termini de presentació, fins al 31 de març de 2021, per donar a més empreses i joves emprenedors l’oportunitat de participar en aquesta reformulada edició dels premis.


Recordem que la inscripció i documentació ha de ser lliurada  als serveis d'atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria. Per a la presentació de candidatures serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents, sigui online o presencialment amb cita prèvia (els Ajuntaments que ho ofereixen).

 

En aquesta nova edició es reformulen les categories per adaptar el concurs a la nova situació excepcional que estem vivint generada per la crisi sanitària de la COVID-19. El concurs passa de cinc categories en edicions anteriors a tres categories enguany; “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i “Millor idea jove de negoci”.

Amb la dinamització supramunicial d’aquestes accions es pretén unir esforços amb l’objectiu de capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores, contribuint a la seva recuperació i consolidació arran d’aquesta situació excepcional que estem patint, a través d’aquest concurs, d’accions formatives, tallers, consultories i assessoraments, i també s’incideix en la transformació digital d’aquestes empreses per adaptar-se a la nova realitat. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels i les estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca.

El concurs, busca també augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.
 

Categories i premis

En aquesta nova edició dels premis es proposen tres categories diferents que detallem a continuació:

• MILLOR EMPRESA CREADA A PARTIR DE L’ANY 2019: Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.

• MILLOR EMPRESA RECONVERTIDA DAVANT LA COVID-19: Premi de 3.000 € pel guanyador, de 1.000 € pel segon classificat i 500 € pel tercer classificat.

• MILLOR IDEA JOVE DE NEGOCI: Premi de 2.250 € (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants de la següent manera):

                                Centres d’ensenyament           Alumnes participants
Primer classificat                       250 €                                      750 €
Segon classificat                       250 €                                      500 €
Tercer classificat                       250 €                                      250 €

A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia (diari del Baix Llobregat Nord).
En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria. Aquests premis estan subjectes als impostos corresponents segons la normativa legal vigent.

 

Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.
Amb el desenvolupament d'una actuació de les característiques d'aquesta proposta, de caire pràctic, proactiu i dinàmic, s'amplia i completa l'oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

 


Més informació i documentació

Bases del Concurs
Sol.licitud participació empresa
Sol·licitud participació idea jove de negoci
MEMORIA Empresa Covid-19
MEMORIA Empresa creada any 2019
MEMORIA idea negoci jove
Declaració Responsable empresa
Cartell
Triptic

 

 

Veure totes les notícies