donem impuls a l'emprenedor!

L’Espai Jove emet a Instagram una sessió sobre ‘Estudiar a l’estranger’

27/04/2021 08:22

L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat oferirà al Departament de Joventut de l’Ajuntament l’activitat informativa ‘Estudiar a l’estranger’. És una xerrada en línia prevista pel dimecres 28 d’abril a les 16.00h. Es dirigeix als joves de Martorell, que podran veure-la en directe a través del perfil d’Instagram de l’Espai Jove.

La sessió magistral, d’uns 45 minuts, és la primera de les sol·licitades pel consitori a la cartera de serveis en línia que proposa la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ). La coordinen l’Agència Catalana de la Joventut; l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Baix Llobregat i les tècniques del Servei d’Informació Juvenil Punt Nord de l’Espai Jove, i la Referent d’Ocupació Juvenil de Martorell.

La xerrada “pot ser un recurs molt interessant per als joves de Martorell que vulguin informar-se sobre treballar a l’estranger”, comenta la regidora de Joventut de l’Ajuntament, Raquel Sans, qui espera “més activitats d’aquest tipus en breu. Des del Servei d’Informació Juvenil Punt Nord hem sol·licitat els tallers i xerrades que puguin ser de més interès”.

Sans explica que aquesta cartera de serveis de la XNEJ “és un conjunt de recursos formatius i de suport sobre emancipació juvenil que l’Agència Catalana de la Joventut ofereix a totes les oficines joves i als punts d’informació juvenil”. Una programació que també inclou, per exemple, “tallers i xerrades sobre temàtiques com ara l’habitatge; l’educació; el treball; la salut; la mobilitat internacional i la cultura”.

Martorell, precursor en tenir oficina d’informació juvenil

La XNEJ és un organisme creat l’any 1994 -aleshores sota la denominació de Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil- per connectar totes les oficines d’informació juvenil del territori. La de Martorell ja feia anys que hi era. Sans recorda que “vam ser un municipi precursor i referent en disposar del Servei d’Informació Juvenil Punt Nord l’any 1988, i de seguida ens vam adherir a aquesta Xarxa”.

La finalitat de la XNEJ és oferir als joves un servei integral d’informació, orientació, assessorament i acompanyament en el seu procés d’emancipació.

 

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies