donem impuls a l'emprenedor!

Cau el toc de queda nocturn i la restauració podrà obrir fins les 23.00h des del diumenge 9 de maig

10/05/2021 07:45

El Procicat ha aprovat les mesures que han entrat en vigor aquest diumenge, coincidint amb el final de l’estat d’alarma. A partir d’aquesta data i amb vigència fins el 23 de maig, es posa fí al toc de queda nocturn i al confinament perimetral de Catalunya. Els bars i els restaurants podran obrir i servir sopars fins a les 23.00h. De la seva banda, els comerços i serveis ampliaran l’horari fins a les 22.00h.

El govern català ha confirmat també la reobertura dels parcs i fires d’atraccions -tancats des de l’estiu-, l’ampliació d’horaris de les activitats esportives i culturals fins a les 23.00h; l’ampliació de l’aforament al 50% dels equipaments cívics sempre que compleixin les condicions de ventilació-; i l’equiparació dels ensenyaments de règim especial a la resta d’ensenyaments reglats, recuperant la plena presencialitat.

Per contra, es mantindran algunes restriccions per evitar la propagació de la pandèmia, com ara el límit de 6 persones -poden ser de bombolles diferents- en les trobades socials, o l’aforament limitat al 30% en els llocs de culte. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquestes mesures de la Generalitat, un cop finalitzat el paraigua legal que suposava l’estat d’alarma.

Interior preveu que aquest cap de setmana circulin a les carreteres entre un 10% i un 12% més de vehicles que el cap de setmana passat, i fa una crida a evitar aglomeracions. Amb aquesta finalitat, desplegarà un ampli dispositiu especial per garantir la seguretat i la mobilitat de les persones, centrat a evitar trobades multitudinàries en l’espai públic, com festes massives, a través de controls de trànsit i d’alcoholèmia.

Per això, hi haurà més presencia policial amb una finalitat “informativa i pedagògica en primer terme, i de control i sanció en segon terme”.

 

Ajuntament de Martorell

Veure totes les notícies