donem impuls a l'emprenedor!

Persones en situació d’atur es capaciten en conducció de carretons al Molí Empresa

09/07/2021 08:37

Una quinzena de persones en situació d’atur han participat aquesta setmana en una nova edició del curs “d’Operador de carretons elevadors” al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell amb l’objectiu de formar-se per la millora de les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral i obtenir el carnet acreditatiu.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell continua amb les accions formatives transversals per millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur “ADAPT’AT”, amb la realització del curs de “Operador de carretons elevadors”, un dels cursos amb gran demanda entre els usuaris del nostre servei. Aquestes formacions, gratuïtes i promogudes pel departament de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Martorell, estan destinades a facilitar l’aprenentatge de persones en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell interessades a formar-se a fi de millorar les seves condicions d’accés a l’àmbit laboral.

L’objectiu principal d’aquest curs és capacitar als alumnes per desenvolupar les tasques d’operador de carretons amb seguretat, facilitant així la seva inserció laboral. El curs pretén que els alumnes coneguin la legislació en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, les obligacions i drets de la conducció de carretons elevadors i plataforma elevadora, i especialment les seves responsabilitats com a tals, així com les modalitats, condicionants i riscos associats a les distintes operatives dels diferents equips i entorns.

Durant les sessions els alumnes adquireixen els coneixements tècnics necessaris per a la conducció del carretó elevador i de la plataforma elevadora de forma segura tant pel conductor, per altres treballadors, o terceres persones que es trobin en el radi d’acció de la maquinària, sense deterioració per a la mercaderia manipulada o les instal·lacions existents, han pogut conèixer i comprendre els equips de treball, la seva correcta utilització, els elements de seguretat i els seus riscos, potenciant les pràctiques segures i la cultura preventiva i han conegut les tècniques bàsiques d’estiba i desestiba.

Aquesta formació ha tingut una durada de 8 hores estructurades en 2 sessions: 1 sessió de 4 hores de continguts teòrics realitzada aquest dilluns en el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i 1 sessió de 4 hores de pràctiques a les dependències de la Brigada municipal de l’Ajuntament de Martorell, que s’han realitzat els dies 6, 7 i 8 de juliol en grups de 5 persones.

En finalitzar el curs, els alumnes han obtingut el carnet d’operadors de carretons i plataforma elevadora, i el diploma oficial d’assistència del curs per l’empresa LINX CONSULTING FORMACIÓ I RR.HH., S.L., empresa que imparteix aquest curs.

 

Veure totes les notícies