donem impuls a l'emprenedor!

El Molí Empresa ajuda a crear 24 noves empreses, atén a 97 emprenedors i assessora 353 empreses durant el primer semestre de 2021

26/07/2021 12:51

El servei de creació d’empreses, consolidació i suport a l’emprenedoria Molí Empresa del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell dóna suport als empresaris del municipi i fomenta l’emprenedoria ajudant a crear 24 noves empreses, atenent a 97 projectes emprenedors, realitzant 449 seguiments tècnics de consolidació i assessorament a 353 empreses ja constituïdes i realitzant 16 accions de sensibilització a joves durant aquest primer semestre de l’any 2021.

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner disposa del servei de creació d’empreses, consolidació i suport a l’emprenedoria per tal de promocionar l’emprenedoria i acompanyar els ciutadans en el desenvolupament de la seva idea emprenedora i donar suport a les empreses del municipi ja creades. Aquest servei municipal dona suport als emprenedors i a les empreses de la mà de l’Ana Millán, tècnica d’empresa i suport a l’emprenedoria i responsable del viver d’empreses Molí Empresa.

El Centre de Promoció Econòmica a través d’aquest servei de creació d’empreses, consolidació i suport a l’emprenedoria realitza un conjunt de diferents actuacions durant tot l’any dirigides al teixit empresarial i a les persones emprenedores del territori: accions de sensibilització, assessorament, formació i consolidació empresarial. L’assessorament que reben els emprenedors és de caràcter jurídic, comercial, financer, organitzatiu i assessorament en comunicació, noves tecnologies i màrqueting, també se’ls facilita ajuda en els tràmits d’ajuts i capitalització de l’atur facilitant un certificat de viabilitat del projecte per accedir en millors condicions al finançament del projecte.

L’itinerari a seguir des d’aquest servei s’inicia amb les sessions d’acollida per a persones emprenedores, en aquest primer semestre s’han realitzat 9 sessions d’acollida d’emprenedors amb l’assistència de 35 de persones. En aquestes jornades, l’Ana Millán, dóna informació general sobre els tràmits, costos i ajudes, posada en marxa d’una empresa, subvencions, fonts de finançament, obligacions fiscals i Reempresa. A partir d’aquí es fan entrevistes personals per analitzar cada projecte i finalment s’ajuda al nou empresari a fer el pla d’empresa, en aquest 2021 s’han realitzat un total de 9 plans, per comprovar la viabilitat del negoci. Finalment després de tot l’itinerari es constitueix la nova empresa a través del Punt PAE Martorell.

En aquests sis mesos del 2021 el servei ha realitzat 125 assessoraments individuals d’orientació i assessorament per al desenvolupament de 97 projectes empresarials i 449 seguiments tècnics individuals de consolidació i assessorament a 353 empreses ja constituïdes. A través del punt PAE de l’Ajuntament de Martorell s’han donat d’alta un total de 24 empreses; 20 autònoms/es 4 societats limitades enguany.

Des del servei, junt amb l’equip de tècnics, s’ha dinamitzat durant aquest any 2021 el teixit empresarial del municipi amb 56 visites de seguiment realitzades a empreses, per donar a conèixer tots els serveis del centre i per la detecció de les seves necessitats i posibles col•laboracions.

Paral·lelament de gener a juny, 66 emprenedors i empreses han participat en les 5 accions formatives emmarcades dins el Recull de la Diputació i organitzades des del servei relacionades amb màrqueting, emprenedoria, innovació i amb els aspectes econòmics i fiscals de l’empresa.

D’altra banda cal destacar la tasca realitzada des del servei Reempresa de Martorell gestionat també pel servei d’emprenedoria i empresa. Martorell forma part del servei Reempresa, promogut per la patronal Cecot amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i en aquest període s’ha assessorat en la compravenda i cessió de negoci a 8 empreses cedents i a 35 reemprenedors, dels quals s’ha aconseguit un 1 cas d’èxit de compravenda d’empresa.

Un altre dels objectius d’aquest servei municipal és el foment de l’emprenedoria entre el jovent amb diferents jornades de sensibilització de l’emprenedoria als instituts i escoles de Martorell, durant aquest any des del servei s’han realitzat 16 sessions de sensibilització amb la participació de 115 alumnes.

Finalment cal destacar les gestions i actuacions realitzades al viver d’empreses Molí Empresa per tal d’aconseguir el manteniment de l’ocupació del viver i garantir la rotació de les mateixes. Durant aquest primer semestre 9 empreses de diferents sectors han format part dels despatxos del viver, 1 empresa en l’espai coworking i 8 empreses amb domiciliació postal. Actualment es manté oberta la convocatòria de sol·licituds d’accès als despatxos i espai Coworking del Viver Molí Empresa de Martorell.

Per accedir al viver d’empreses Molí Empresa i/o als diferents serveis que s’ofereixen a empreses i emprenedors des d’aquest servei, cal sol·licitar cita prèvia trucant al tel. 93 775 31 01 o a través del correu electrònic  amillan@martorell.cat (Ana Millán, tècnica empresa i suport a l’emprenedoria)

Veure totes les notícies