donem impuls a l'emprenedor!

Es lliuren els Primers Premis Relleu de Negocis del Baix Llobregat Nord i es celebra el Networking d'Emprenedoria al Molí Fariner

23/11/2021 14:49

El programa supramunicipal ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ va organitzar el passat 22 de novembre de 2021 al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell la primera entrega dels Premis Relleu de Negocis del Baix Llobregat Nord, instituïts per a reconèixer l’esforç d’aquells qui, amb risc i amb il•lusió, han decidit tirar endavant el seu projecte reemprenent un negoci ja existent, donant així continuïtat al teixit comercial i empresarial del Baix Llobregat Nord. Amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, es va celebrar la primera edició amb la presència d’alcaldes i regidors dels ajuntaments d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires

NETWORKING

 

El passat dilluns va tenir lloc el Networking d’Emprenedoria del Baix Llobregat Nord per les empreses de nova creació i emprenedors, la finalitat del qual és l’intercanvi d’experiències i novetats entre emprenedors i empreses de nova creació de diferents sectors. La posada en comú de preguntes i compartir com han afrontat els diferents reptes els participants facilita el camí empresarial de la resta generant sinergies entre ells.  El Networking, va voler llançar un missatge d’unitat, competitivitat i futur emprenedor i empresarial del territori, tot compartint informació sobre aspectes importants que potencien la competitivitat.

L’acte va començar amb la conferència, “Reptes de les empreses avui en dia i la importància de fer networking i tenir una mentalitat col.laborativa” a càrrec de la Consultora i formadora comercial, Mónica Mendoza. reconeguda conferenciant internacional en temes d'estratègia comercial, intel•ligència emocional i vendes. Mónica Mendoza també és docent de l’escola de negocis ESADE, i autora dels llibres: “Lo que no te cuentan en los libros de ventas” i “Píldoras de motivación para comerciales y emprendedores”.
Aquesta xerrada va voler mostrar a les empreses de nova creació i als emprenedors, els aspectes més importants per poder fer funcionar el teu negoci amb èxit, en la nova realitat que vivim actualment.

A la segona part es va realitzar el Networking d’Emprenedoria, dinamitzat per la ponent Mónica Mendoza, amb diferents dinàmiques. La interacció i la posada en comú de les experiències i necessitats de cadascun dels participants va ser primordial, connectant amb persones amb les quals es comparteixen interessos, s’aconsegueixen beneficis per a l’empresa o projecte, i més quan es donen els primers passos i s’ha d'optimitzar al màxim els recursos disponibles. A més, gràcies a les dinàmiques impartides per la ponent, van aparèixer diverses sinergies entre les empreses i emprenedors presents.

ELS PREMIS

 

La última part de l’acte, va consistir en l’entrega dels Primers Premis Relleu de Negocis Baix Llobregat Nord. L’import total dels premis destinats als guanyadors del concurs va ser de 10.000€, repartits en cinc premis: 3.000 € pel guanyador, 2.500 € pel segon classificat, 2.000 € pel tercer classificat, 1.500 € pel quart classificat i 1.000 € pel cinquè classificat.

Aquesta entrega de guardons ha comptat amb l’assistència de Sr. Adrià Camino Fideu, alcalde de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, Sr. Miquel Solà i Navarro, alcalde de l’Ajuntament de Collbató, Sr. Xavier Fonollosa i Comas, alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Sra. Ana Alba Aguilera, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Sr. Juan Jurado Bracero, 1r Tinent d’Alcalde d’Esparreguera. També la Sra. Maria Guadalupe Marcos Giménez, regidora Promoció Econòmica de l’Ajuntament Abrera, Sra. Rosa Cadenas Prados, regidora Promoció Econòmica de l’ Ajuntament de Martorell, Sr. Dídac Solà Sánchez, regidor Promoció Econòmica de l’ Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Sr. Juan Pérez López, regidor Promoció Econòmica de l’ Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Alhora també vam comptar amb la presencia de tècniques i tècnics dels diferents departaments de Promoció Econòmica dels 8 ajuntaments.

També hi van fer acte de presència els membres del jurat, molt implicats en tot moment i amb el càrrec de valorar tots els participants. El sr. Albert Colomer de REEMPRESA i el sr. Abraham Arcos de CECOT.


La benvinguda va ser a càrrec de l’Ana Alba, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.  Els premis van ser entregats per les autoritats dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord. Els guardonats han estat els següents:

• El primer premi per la bugaderia “La Wash Pompeu Fabra” de Martorell, per valor de 3.000€. Recollit per Dídac Canals.
• El segon premi pel saló de bellesa “INANNA BY SONIA” d’Esparraguera, per valor de 2.500€. Recollit per Sònia Rodríguez.
• El tercer premi per “Herboristeria Pia” d’Olesa de Montserrat, per valor de 2.000€. Recollit per Pía Piñedo.
• El quart premi per “SACMA Mediambiental SL” d’Abrera, per valor de 1.500€. Recollit per Jordi Broch.
• El cinqué premi per “Menuts” de Sant Andreu de la Barca, per valor de 1.000€. Recollit per Jessica Pozo.

Per tancar el primer acte de Networking d’Emprenedoria i la 1a Edició dels Premis Relleu de Negocis, l’alcalde Xavier Fonollosa va concloure amb un discurs on va destacar que “el Baix Llobregat Nord és una de les zones més dinàmiques des d’un punt de vista econòmic de tot l’Estat espanyol. Junt amb el Vallès Occidental, som la comarca amb el PIB més alt, i això vol dir que hi ha un teixit empresarial molt potent, que demana a les administracions respostes a les seves necessitats. I ho fem de manera agrupada per ser molt més forts”.

Les i els assistents van poder continuar intercanviant impressions i experiències amb un petit refrigeri a la planta baixa del Molí Fariner. Les valoracions dels i les participants han estat molt positives.

Fem Xarxa, Fem Empresa

 

El Programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” va començar l’any 2014 amb la idea de donar resposta conjunta a les empreses i emprenedors dels vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. També participa en el programa la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu. El programa organitza també al llarg de l’any un concurs empresarial i ofereix assessorament gratuït a empreses i emprenedors sobre tots els aspectes del món empresarial.

 

 

Veure totes les notícies