donem impuls a l'emprenedor!

El programa “MARTORELL DIGITAL HELP” finalitza amb centenars d’assessoraments al municipi en una exitosa primera edició

31/12/2021 11:59

El programa “Martorell Digital Help” finalitza amb més de 350 assessoraments per a ciutadans de Martorell. El projecte que va ser ideat davant la situació generada amb la pandèmia de la COVID-19, que va fer aflorar les necessitats urgents de capacitar digitalment, tant a la ciutadania com al petit comerç, ha fet d’aquesta primera edició una edició exitosa i de gran ajuda per a la ciutadania, sobretot la de més edat, del nostre municipi.

“Martorell Digital Help” ha volgut respondre a un doble problema econòmic i social, d’una banda el dels joves en risc d’exclusió laboral que ni estudien ni treballen, i de l’altra el de la dificultat de les empreses per cobrir llocs de feina en el sector TIC.
Aquest programa ha permès formar en competències digitals a 7 joves aturats del nostre municipi i ha facilitat la seva inserció laboral com a AGENTS TIC dins un pla d’ocupació municipal finançat per la Diputació de Barcelona.
 
Els 7 joves han estat ajudant des del mes de setembre a millorar les competències digitals de la ciutadania i de la petita i mitjana empresa, per tal que ningú es quedi enrere en aquesta digitalització de “xoc” que ha provocat la pandèmia. El programa ha volgut incidir en l'atur juvenil i alhora aflorar aquest talent jove que és capaç d'implicar-se en la societat i aportar els seus coneixements per millorar el seu benestar donant suport a la seva comunitat.


Els joves han estat donant suport a molts punts de Martorell; al Molí Fariner, a l’ A.A.V.V de Can Carreres, A.A.V.V. de Santacana, A.A.V.V. de Can Cases, A.A.V.V. del Pla, al Mercat Municipal, al Casal d’Avis de Buenos Aires, a l’ A.A.V.V. del Torrent dels Llops, al Casal d’Avis de La Vila i al Complex Educatiu. Els Agents TIC també hi van ser al Centre Integral d’Esport i Salut fent assessoraments ràpids, descarregant els Certificats de vacunació a totes aquelles persones que no sabien com fer-ho.


El programa ha servit de gran ajuda sobretot als ciutadans d’edats més avançades, un 77,7% dels assessoraments realitzats, han sigut per a persones des de 50 a més de 80 anys; la gent més afectada en aquest moment que vivim de constant canvi i avenç digital. D’altre banda, un 22,3% de les sessions han estat realitzades per a persones de menys de 20 fins als 50 anys, que tot i tenir més facilitats en aspectes digitals, sovint és necessari rebre ajuda per part d’un Agent TIC.


Pel que fa les sessions de suport, en la majoria de casos, els Agents TIC han assistit als ciutadans en aspectes de telefonia mòbil, concretament en l’ús de l’App La Meva Salut – Cat Salut, l’espai personal de salut digital de la Generalitat que permet a la ciutadania de Catalunya relacionar-se de manera no presencial amb el Sistema de Salut de Catalunya. Facilita als seus usuaris la consulta d’informes clínics, diagnòstics i resultats d’anàlisis clíniques i proves que formen part de la seva història clínica. L’ús d’aquesta s’ha tornat fonamental i molts dels assessoraments s’han enfocat en ajudar a donar-se d’alta en l’aplicació i també a descarregar el Certificat Digital de Vacunació COVID-19, requerit obligatòriament actualment a molts establiments.

Els Agents TIC també han donat suport i han ensenyat a moltes persones  a realitzar els seus currículums, a fer servir Apps cercadores de feina, a fer servir les Xarxes Socials, entre d’altres molts tipus diferents d’ajuts.


Acció Formativa


50 hores de formació en “Competències digitals” per donar suport a la ciutadania i al petit comerç.

 

Primera edició “Martorell Digital Help”


Així doncs el programa “Martorell Digital Help”, finalitzat aquest 31 de desembre de 2021, ha servit de gran ajuda i ha donat suport a molta de la ciutadania de Martorell davant les múltiples adversitats i reptes digitals que ha generat el pas de la pandèmia. Alhora ha servit per ajudar, ocupar i formar a joves martorellencs en estat d’atur. Els joves Agents TIC, deixen el projecte amb molt bones sensacions, amb molt aprés, amb satisfacció d’haver brindat ajuda a la ciutadania de Martorell i amb moltes ganes de poder tornar a formar part del mateix o un projecte similar.

Veure totes les notícies