donem impuls a l'emprenedor!

Comença la Formació Professional Dual, el programa que impulsa la formació i contractació de 12 joves en l’àmbit sociosanitari

15/03/2022 10:30

Dotze joves han iniciat aquest dilluns les accions formatives del programa Formació Ocupacional Dual d’enguany al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i el Fons Social Europeu en el marc de la convocatòria 2021 d'accions de formació adreçades a joves en situació d'atur sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral.

Després de superar totes les fases del procés de selecció, els 12 joves que finalment han estat seleccionats, han començat aquest dilluns amb les primeres classes teòriques i paral•lelament se’ls hi ha donat d’alta per començar el seu contracte laboral.

Durant 12 mesos els joves participants realitzaran 490 h de formació, 370 h del CP Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i 1 mòdul de 120 h d’Operacions Bàsiques de Comunicació, combinant amb un contracte laboral de formació i aprenentatge de 1290 h.

El primer mes de programa, els integrants realitzaran únicament classes teòriques de dilluns a divendres 5 hores al dia, amb horari de 9h a 14h, per així obtenir els coneixements previs i necessaris per poder començar a prestar els seus serveis a les institucions on també han estat prèviament seleccionats. Posteriorment, els 12 joves faran 10h de classes teòriques repartides en dos dies i treballaran 30h a les institucions, aquestes dividides en 4 dies, de dilluns a dissabte.

L'objectiu principal d'aquest programa és facilitar als 12 joves, millorar la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual, d'un certificat de professionalitat i el contracte de formació i aprenentatge.

Els centres de treball que hi col•laboren al projecte són, la Residència Sant Joan de Déu i la Fundació Arc de Sant Martí de Martorell, i a Castellví de Rosanes la Fundació Privada Rosella.

FPO Dual Sociosanitari

 

El projecte a Martorell es treballarà, a partir de les motivacions i interessos dels joves, a través d’itineraris d’orientació acompanyats d’accions formatives que permetin millorar l’ocupabilitat dels joves gràcies a un suport intensiu i un acompanyament a la inserció laboral dins del sector sociosanitari. La tria de la Dual en l’àmbit sociosanitari ha estat degut al dèficit de persones joves en el sector. Actualment és un sector on majoritàriament hi treballen les persones més adultes o les dones, per tant, es pretén donar una major visibilitat a l’ofici per atraure als joves a aquest sector i alhora incloure els homes a les feines de cura.


Els objectius específics del projecte són aconseguir que les persones participants trobin un interès professional en el sector sociosanitari i desenvolupin les seves habilitats i les demandes actuals del mercat de treball, així com incrementar la cooperació amb les empreses i les organitzacions empresarials per millorar la qualitat de la contractació i l’estabilitat laboral de les persones joves de la comarca, especialment les que presenten dèficits formatius.

 

Veure totes les notícies