donem impuls a l'emprenedor!

Presentació del programa ‘Dualitza l’Oró’ i Networking empresarial al Molí Fariner

22/04/2022 14:52

El Centre de Promoció Econòmica va acollir ahir a la Sala d’actes la jornada de presentació del programa ‘Dualitza l’Oró’ i el Networking empresarial. Aquest projecte posat en marxa desde l’Institut Joan Oró de Martorell, amb col•laboració de l’Ajuntament de Martorell i el suport de la Generalitat de Catalunya, vol promoure la modalitat d’estudis Dual.

L’acte es va posar en marxa amb la presentació dels centres i els cicles formatius, a càrrec de la Directora de l’Institut Joan Oró, Manoli Amezcua, qui va traslladar que l’institut treballa per seguir implantant la modalitat d’estudis dual a tots els seus cursos de formació professional i pretén seguir promovent aquesta tipologia d’aprenentatge, un mètode molt funcional, que beneficia tant a empreses com a alumnes.

 

Seguidament es va donar pas als representants de les empreses Idisc i Solé Diesel per parlar de bones pràctiques, ja que són dues de les empreses que ja treballen amb alumnes de formació dual. La Núria Riera d’Idisc, parla de la seva experiència treballant amb alumnes que alhora s’estan formant i sempre ha rebut bona resposta i gran interès per part de l’aprenent. També parla d’aquells avantatges que suposa tant per l’empresa com per al jove. Per una banda, tot i estar fent una inversió amb aquest aprenent, posteriorment serà un benefici per l’empresa i una millora de competitivitat. Assegura que formar a un alumne des de la teva pròpia empresa, afavoreix i fa que la inserció de l’alumne a l’empresa sigui idònia i suposa una millora professional.

 

Posteriorment, el Víctor González, representant de l’empresa Solé Diesel, va subscriure les paraules de la Núria i va fer èmfasi en el benefici que suposa per l’empresa i encoratja a tots els representats d’empreses assistents. Afegeix que els alumnes tot i ser aprenents, aporten i ajuden a treure endavant la feina de l’empresa i també parla de la gran empenta que això suposa als alumnes, que comencen a treballar amb el currículum pràcticament en blanc i marxen amb una gran experiència laboral.

 

Un cop les dues empreses van parlar de la seva experiència, va ser el torn de la Carmen Rey, representant de la dual del l’Institut Joan Oró i Tutora de la Família Professional Comerç i Màrqueting, que va explicar el funcionament de la modalitat dual detalladament, per tal de que les empreses presents coneguin perfectament aquesta metodologia que ja es cabdal a molts països europeus. Carmen va parlar també dels beneficis que suposa la formació dual. Pels alumnes, que són joves sense experiència professional, facilita la transició al món laboral, dóna la primera experiència professional al currículum, permet compaginar estudis i treball i per tant els alumnes adquireixen competències laborals i una retribució econòmica. Per part de les empreses suposa una recerca i retenció de talent, participació en el procés de selecció i formació, transmet la cultura de l’organització i un retorn a la inversió en temps i diners (1000 hores d’estada a l’empresa).

 

Finalment, l’Alcalde de l’Ajuntament de Martorell, el sr. Xavier Fonollosa, va cloure l’acte afegint que la formació professional dual aporta grans beneficis tant als alumnes com a les empreses, tals com la millora de la qualificació professional o l'increment de la competitivitat de l'empresa entre d'altres i creu que es la modalitat que el teixit empresarial local ha d’implementar ja que ens trobem en una situació de dèficit de gent qualificada professionalment i amb un superàvit de formats graduats universitaris.

 

Finalment la Cap Tècnic del Centre de Promoció Econòmica Carme Moles va donar pas al refrigeri final i al Networking empresarial, on les empreses van poder entrar en contacte amb altres empreses i amb alumnes del Cicle Superior de Màrqueting i Publicitat, per així ampliar la xarxa de contactes.

 

Aquest projecte s’emmarca dins del: "Premi a la Millor Campanya d'FP Dual”, iniciativa organitzada per CaixaBank Dualitza i el Departament d'Educació, i forma part del conveni signat entre totes dues entitats amb l'objectiu d'impulsar l'FP Dual.

 

    

Veure totes les notícies