donem impuls a l'emprenedor!

L’Ajuntament de Martorell impulsa SOS Mentoring, un programa de voluntariat per a fer créixer les petites empreses

13/05/2022 09:05

El teixit empresarial del nostre municipi s’ha enfrontat a una situació molt complexa com a conseqüència de la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19, que va posar en risc la continuïtat de les activitats de molts petits negocis i de molts llocs de treball.

És per això que l’Ajuntament de Martorell es va sumar a SOS Mentoring, un programa de voluntariat de la Fundació Autoocupació, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en que més de 250 empresaris i directius, en qualitat de mentors voluntaris, van ajudar més de 300 petites empreses a fer front a la crisi, contenint el seu impacte, mantenint més de 850 llocs de treball i projectant la continuïtat de les seves activitats.

Enguany SOS Mentoring diversifica la seva oferta i vol ajudar a les persones emprenedores a consolidar els seus negocis de recent creació i a les petites empreses a afrontar amb èxit processos tan complexes com el creixement de l’activitat, la reorientació del model de negoci, la transformació digital, la internacionalització o una situació de crisi.

SOS Mentoring és un procés d’acompanyament personalitzat en que els mentors voluntaris comparteixen el seu temps i la seva experiència amb les empreses beneficiàries, ajudant-les a identificar els seus reptes, a definir els seus objectius i a dissenyar i implementar les estratègies necessàries per assolir-los.

Segons Guillem Arís, Director d’Autoocupació, “SOS Mentoring ha demostrat el potencial del voluntariat empresarial per ajudar les petites empreses a superar la pandèmia; ara toca ajudar-les a innovar, a créixer i a generar ocupació en el territori”.

Per fer un seguiment de totes les relacions de mentoria que es duen a terme, es realitza un “Termòmetre Sos Mentoring” amb un ranking on apareixen els indicadors de totes les entitats públiques que hi participen al projecte.

En aquest termòmetre, l’Ajuntament de Martorell es situa a la sèptima posició de 20 en el ranking de (gener-març) i en el top 20 acumulat de 2020 – 2022 en vuitena posició amb un total de 12 mentories i 30 llocs de treball salvats.

L’Ajuntament de Martorell segueix promovent activament aquesta iniciativa, demostrant una vegada més el seu compromís amb el suport al teixit productiu local.

Les persones interessades en participar en el programa com a beneficiàries o com a mentores voluntàries poden escriure un correu electrònic a amillan@martorell.cat o trucar al 93 775 31 01.

Veure totes les notícies