donem impuls a l'emprenedor!

Les cooperatives escolars CUEME de Martorell fabriquen els productes per la venda al mercat

19/05/2022 13:55

Les cooperatives de les escoles de Martorell participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”, José Echegaray, Mercè Rodoreda, La Mercè i El Pontarró, preparen ja els seus productes per la venda al mercat Cueme el proper dimarts 7 de juny, a la Rambla de les Bòbiles als voltants del Mercat Municipal.

 

Creació dels productes Cueme

 

Aquestes setmanes les 8 cooperatives cueme de Martorell estan duent a terme la producció dels seus productes, un cop més de manera artesanal, ja que el programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ recolza una producció sostenible. Així doncs, totes les escoles estan fent ús de materials reutilitzats o bé materials ecològics. A partir d’aquí, estan elaborant figures amb fang, polseres, clauers i molts altres objectes d’utilitat.

Aquest any, com a novetat, l’escola José Echegaray ha impulsat la creació de productes amb impressió 3D, una altre manera d’elaborar els productes, per aconseguir un resultat més resistent i durador. Per fer-ho, l’alumnat prepara i modela prèviament els dissenys amb un programari informàtic i un cop enllestits i triats els millors models, comencen la producció amb filament de provinença vegetal amb una impressora 3D, per no haver de fer ús de materials plàstics.

Durant tot el curs han estat treballant i ara és hora d’enllestir tot el material per sortir al carrer i vendre els productes que estan elaborant. Paral•lelament a l’elaboració dels productes, els joves cooperativistes realitzaran un taller d’aparadorisme i també assistiran a la Ràdio Martorell per crear una falca publicitària i fer difusió de les seves cooperatives i del mercat del proper 7 de juny i així aconseguir la màxima assistència dels ciutadans i ciutadanes de Martorell.

 

El CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola)

 

El programa CuEme, promogut per la Diputació de Barcelona i a Martorell gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. Promou entre els estudiants la creació i gestió de cooperatives escolars al llarg d’un curs, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

La pasada edició del programa, marcada pel format online, van ser més de 9.600 alumnes de 236 escoles de 52 ens locals. Aquest any, gràcies a la milloria de les problemàtiques generades per la COVID19, totes les càpsules formatives - el taller de cooperatives, disseny d’imatges logotips, estudi de mercat, càlcul de preu dels nous productes, tècniques de venda, entre d’altres, s’estan realitzant novament de manera presencial.

 

 

 

Veure totes les notícies