donem impuls a l'emprenedor!

Les cooperatives CUEME de l’escola José Echegaray i La Mercè aprenen a crear falques de ràdio

20/05/2022 11:36

Els alumnes de 5è de primària de l’escola José Echegaray participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME) van rebre el passat dijous, una sessió teòrica per aprendre a crear un anunci de ràdio. Posteriorment, enregistraran la falca als estudis de Ràdio Martorell, per tal de promocionar els productes Artesans que vendran el dia del Mercat i per internet.

Taller de falques publicitàries

En aquesta ocasió les periodistes, Irene Jurado i Maria Cerezuela de Ràdio Martorell, han realitzat una sessió telemàtica per ensenyar als alumnes CUEME de l’escola José Echegaray i La Mercè a redactar, estructurar i locutar un anunci radiofònic. Els cooperativistes han conegut les diferents opcions per elaborar una falca efectiva i han pogut escoltar i analitzar alguns exemples per treballar-los a classe. També s’han familiaritzat amb conceptes com target (que defineix el públic objectiu al qual ens dirigim) o share (el percentatge d’audiència que ens escolta).

Les quatre cooperatives  5è A ‘Echegart’ i 5è B “L’artesania de l’Echega”, del José Echegaray i  5è A ‘Femcoop’ i 5è B “Coopeco” de La Mercè han rebut idees per fer els guions més creatius i mantenir l’atenció dels oients. Se’ls hi ha explicat quin tipus de locutor es necessita per enregistrar una falca, tot tenint en compte la veu, l’accent, la dicció i la interpretació.

Les falques que elaborin els alumnes podran ser gravades amb música coixí per sota la veu, per acompanyar-la i potenciar-la, o bé d’un jingle o efecte de so que intentaran fixar a la memòria de l’audiència.

Durant el taller, els alumnes han començat a elaborar la seva pròpia falca per publicitar els productes de la seva cooperativa. La falca escollida s’enregistrarà posteriorment en una visita que realitzaran els representants de cada cooperativa als estudis de l’emissora municipal, i que els ajudarà a donar a conèixer les seves manualitats.

 

Veure totes les notícies